Comunitate

2017-09-06, 15:27:22

Hotel din Slatina, restaurant din Scorniceşti, dar şi societăţi de construcţii şi textile, amendate de ITM Olt pentru munca la negru

Un restaurant din Scorniceşti a fost depistat cu persoane care munceau fără forme legale. Societatea a fost amendată cu 20.000 de lei. Inspectorii ITM Olt au avut parte de o surpriză în acest sens şi în timpul unui control la un hotel din Slatina, care de asemenea avea persoane care munceau la negru. Parctica a mai fost întâlnită în confecţii textile şi construcţii.

Munca la negru rămâne o practică des întâlnită la nivelul judeţului Olt. Inspectorii ITM au depistat mai multe societăţi, printre care un hotel şi un restaurant, care aveau la lucru persoane fără a le încheia forme legale de muncă. Valoarea amenzilor se ridică la suma de 90.000 de lei.

„În urma controalelor efectuate de către inspectorii ITM Olt, nouă persoane au fost depistate că munceau fără forme legale. Este vorba despre două persoane la o societate de confecţii din Caracal, două la un restaurant din Scorniceşti, două la o unitate de cazare din Slatina, o persoană la o societate de construcţii din Slatina şi alte două persoane la o firmă de construcţii din Slătioara. Valoarea amenzilor este de 90.000 de lei”, a precizat Bogdan Ţucă, purtător de cuvând al ITM Olt.

În cadrul controalelor, inspectorii ITM au mai depistat şi alte deficienţe soldate cu sancţiuni, printre care neacordarea repausului săptămânal şi a concediului de odihnă, netransmiterea în termen a Revisalului sau lipsa echipamentului de protecţie.

Comentarii

Redacţia

2017-09-06 15:27:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro