Administraţie

2017-11-09, 11:41:51

Hotărâre de Guvern pentru fosta unitate militară din Slatina. Terenul a revenit la MApN

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre care vizează revenirea terenului fostei unităţi militare din Slatina în administrarea Ministerului Apărării Naţional (MApN). Ulterior, imobilul va reveni primăriei, conform renegocierii înţelegerii reuşite de primarul Emil Moţ.

Primarul Slatinei Emil Moţ a reuşit să renegocieze înţelegerea cu MApN, astfel că primăria nu va mai trebui să cedeze 48 de locuinţe, urmând în schimb să reabiliteze un cămin al armatei. De asemenea, în cazul Cercului Militar, primarul a reuşit să prelungească termenul pentru reabilitarea clădirii. Pentru ca noul contract să-şi producă efectul trebuie ca unitatea militară să revină la minister, doar pentru ca Primăria Slatina să o primească înapoi.

„Am renegociat protocolul cu Ministerul Apărării. Din acest motiv, trebuie să predăm unitatea militară ministerului, doar pentru a o primi din nou înapoi, conform noului protocol. Este în avizare, la Ministerul Finanţelor, după ce am luat aviz de la Ministerul Dezvoltării. Mai avem nevoie de un aviz de la Ministerul Justiţiei şi sper ca, în cel mult două săptămâni, proiectul să ajungă în şedinţa de guvern”, a declarat Emil Moţ.

Terenul fostei Unităţi Militare din oraş a fost preluat de municipalitate în urma unei hotărâri de guvern din 26 septembrie 2012.

Municipalitatea a finalizat studiul de fezabilitate pentru construcţia unui parc, pe mai bine de trei hectare din terenului fostei unităţi militare din Slatina. Tot acolo, municipalitatea negociază cu o firmă pentru construcţia unui mall. De asemenea, pe terenul fostei unităţi militare vor fi construite blocuri de locuinţe, dar şi o grădiniţă şi o creşă.

Comentarii

Redacţia

2017-11-09 11:41:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...