Administraţie

2020-07-17, 15:48:58

Guvernul PNL stopează dezvoltarea Slatinei. Legea privind centura mediană a municipiului, atacată la CCR

Guvernul României a contestat la Curtea Constituţională Proiectul de lege datorită căruia se putea construi centura mediană a Slatina, un drum care să lege cele două zone industriale din municipiu.

Proiectul de lege prin care o parte din terenul Hergheliei Slatina, pe unde va trece Centura mediană a oraşului, intră în administrarea primăriei a fost votat atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat şi urma să meargă la promulgare, la Preşedinţie. Numai că Guvenrul României a ales să pună beţe în roate dezvoltării Slatinei şi l-a contestat la Curtea Constituţională.

Contestaţia a fost depusă, la începutul acestei săptămâni.

Surse politice susţin că ar fi vorba despre o răzbunare politică, iar candidatul PNL la Primăria Slatina, Liviu Voiculescu, ar avea un interes direct să pună beţe în roate proiectului iniţiat de primarul Emil Moţ, care ar duce la dezvoltarea municipiului.

Centura mediană a Slatinei leagă cele două zone industriale din oraş, drumul naţional DN 65 şi drumul judeţean DJ 546.

Valoarea proiectului este de 58.440.178 lei, sumă fără TVA. Sursa de finanţare este bugetul propriu al municipiului Slatina.

Lungimea drumului este de 5,6 kilometri. Va fi un drum cu o bandă jumătate pe sens, lat de 10 metri.

Comentarii

Redacţia

2020-07-17 15:48:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...