Social

2022-01-19, 10:20:19

Germania caută, printre olteni, persoane care să lucreze în industria cărnii. 28 februarie, termenul limită de înscriere

225 de locuri de muncă la tranşat carne sunt puse la dispoziţie de o firmă din Germania, care caută forţă de muncă prin intermediul EURES. Nu se cer cunoştinţe de limbă străină şi nici experienţă în domeniu, însă acestea pot repretenta un avantaj. CV-urile se depun până la data de 28 februarie. Persoanele din judeţul Olt interesate se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Olt.

Activitatea presupune tranşarea si dezosarea cărnii (numai ca taietor de carne); ajutor in producţia de alimente din carne de porc; preluarea, ambalarea produselor şi alte activitati de depozitare.

Constituie avantaj calificarea profesională in industria de prelucrare a cărnii, în special ca macelar, experienţa profesională în domeniu, permisul de conducere categoria B si automobil personal. De asemenea, se cer rezistenţă fizică, toleranţă la frig si umiditat,  disponibilitate de a lucra în schimburi (inclusiv in ture de noapte, manipularea constientă si responsabilă a marfurilor şi alimentelor şi respectarea normelor de igienă si a metodelor de lucru.

Cunostinţele de limba germană constituie avantaj, dar nu sunt obligatorii.

În cazul persoanelor care nu au calificare în domeniu, salariul oferit porneşte de la 9,75 euro brut/oră, la care se adaugă un bonus de prezenţă de 1 euro/oră, inclusiv în cazul concediilor.  În perioada urmatoare va intra în vigoare un contract colectiv de muncă în domeniul industriei de prelucrare a carnii, iar salariul va fi de 10,80 euro brut/oră.

Persoanele care au calificare profesionala in domeniu vor negocia salariul cu angajatorul. 

Alte beneficii:

Posibilitati de formare profesionala ulterioara; Sprijin intern in vederea integrarii; Angajatorul pune la dispozitie o persoana de contact care vorbeste limba romana; Orele suplimentare vor fi compensate sau platite in plus; Concediul de odihna este de 30 de zile; Se acorda sprijin si asistenta in ceea ce priveste formalitatile necesare in relatiile cu autoritatile, deschiderea unui cont bancar, ingrijirea copiilor, transportul public etc.; Se poate primi alocatie pentru copii, chiar daca acestia nu locuiesc in Germania (min. 219 euro/luna, pentru fiecare copil) - pentru primirea alocatiei este necesara o solicitare separata; Asistenta in timpul formarii si instruirii in procedurile de operare; Se asigura cazare in camere mobilate, comune (max. 2 persoane) contra cost - aprox. 230 euro/luna, cu totul inclus; Angajatorul ofera haine/echipament de lucru; Daca este necesar, se poate oferi serviciu de transport la locul de munca; Se asigura asistenta medicala la locul de muncă.

Durata contractului:

Contractul de muncă este pe perioada determinata, de 12 luni, cu posibilitatea de angajare permanentă ulterior. Programul de lucru este cu norma întreaga, de 40 - max. 48 ore/săptămână.

Termenul limita pentru aplicare este 28 februarie. 

Mod de aplicare:

Se transmite CV-ul, completat la calculator în limba română sau germană (daca este cazul), însoţit de copie a diplomei/certificatului de calificare in domeniu (daca este cazul), la consilierul EURES din judeţul de domiciliu, cu specificarea codului „Meatindustry - 2". Pentru mai multe detalii, persoanele interesate se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Olt. 


Comentarii

Redacţia

2022-01-19 10:20:19

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...