Activitatea presupune tranşarea si dezosarea cărnii (numai ca taietor de carne); ajutor in producţia de alimente din carne de porc; preluarea, ambalarea produselor şi alte activitati de depozitare.
Constituie avantaj calificarea profesională in industria de prelucrare a cărnii, în special ca macelar, experienţa profesională în domeniu, permisul de conducere categoria B si automobil personal. De asemenea, se cer rezistenţă fizică, toleranţă la frig si umiditat, disponibilitate de a lucra în schimburi (inclusiv in ture de noapte, manipularea constientă si responsabilă a marfurilor şi alimentelor şi respectarea normelor de igienă si a metodelor de lucru.
Cunostinţele de limba germană constituie avantaj, dar nu sunt obligatorii.
În cazul persoanelor care nu au calificare în domeniu, salariul oferit porneşte de la 9,75 euro brut/oră, la care se adaugă un bonus de prezenţă de 1 euro/oră, inclusiv în cazul concediilor. În perioada urmatoare va intra în vigoare un contract colectiv de muncă în domeniul industriei de prelucrare a carnii, iar salariul va fi de 10,80 euro brut/oră.
Persoanele care au calificare profesionala in domeniu vor negocia salariul cu angajatorul.
Alte beneficii:
Posibilitati de formare profesionala ulterioara; Sprijin intern in vederea integrarii; Angajatorul pune la dispozitie o persoana de contact care vorbeste limba romana; Orele suplimentare vor fi compensate sau platite in plus; Concediul de odihna este de 30 de zile; Se acorda sprijin si asistenta in ceea ce priveste formalitatile necesare in relatiile cu autoritatile, deschiderea unui cont bancar, ingrijirea copiilor, transportul public etc.; Se poate primi alocatie pentru copii, chiar daca acestia nu locuiesc in Germania (min. 219 euro/luna, pentru fiecare copil) - pentru primirea alocatiei este necesara o solicitare separata; Asistenta in timpul formarii si instruirii in procedurile de operare; Se asigura cazare in camere mobilate, comune (max. 2 persoane) contra cost - aprox. 230 euro/luna, cu totul inclus; Angajatorul ofera haine/echipament de lucru; Daca este necesar, se poate oferi serviciu de transport la locul de munca; Se asigura asistenta medicala la locul de muncă.
Durata contractului:
Contractul de muncă este pe perioada determinata, de 12 luni, cu posibilitatea de angajare permanentă ulterior. Programul de lucru este cu norma întreaga, de 40 - max. 48 ore/săptămână.
Termenul limita pentru aplicare este 28 februarie.
Mod de aplicare:
Se transmite CV-ul, completat la calculator în limba română sau germană (daca este cazul), însoţit de copie a diplomei/certificatului de calificare in domeniu (daca este cazul), la consilierul EURES din judeţul de domiciliu, cu specificarea codului „Meatindustry - 2". Pentru mai multe detalii, persoanele interesate se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Olt.