Învăţământ

2017-06-19, 11:55:53

Genul liric şi o compunere, subiectele primei probe a Evaluării Naţionale

Elevii de clasa a VIII-a au avut de tratat genul liric şi de scris o compunere liberă despre o întâmplare la o competiţie sportivă, la prima probă a Evaluării Naţionale, cea scrisă la limba şi literatura română.

Elevii de clasa a VIII-a au primit la subiectele la română, la examenul de evaluare naţională 2017, poezia „Ploaia”, de Magda Isanos. Elevii au avut de argumentat de ce textul aparţine genului liric.

De asemenea, o compunere liberă despre o întâmplare la o competiţie sportivă a fost un alt subiect al acestei probe.

Peste 2.700 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Olt au susţinut, astăzi, prima probă a Evaluării Naţionale, cea scrisă la limba şi literatura română.

Miercuri, 21 iunie, absolvenţii vor susţine proba la matematică. Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele finale, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

77,63% dintre absolvenţii olteni de clasa a VIII-a au reuşit să ia note mai mari de cinci, la Evaluarea Naţională, anul trecut.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

Comentarii

Redacţia

2017-06-19 11:55:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro