Eveniment

2017-09-13, 14:09:32

GALERIE FOTO. Ziua Pompierilor din România, marcată la Slatina cu înaintări în grad, defilarea autospecialelor şi un exerciţiu demonstrativ

Ziua Pompierilor din România a fost marcată, miercuri, la Slatina, pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului, unde s-a desfăşurat o ceremonie, a defilat Garda de Onoare şi autospecialele din dotarea ISU Olt şi s-a desfăşurat un exerciţiu demonstrativ.

La eveniment au participat, printre alţii, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, şi prefectul Silviu Neacşu. Ceremonia a început cu intonarea Imnului Național al României.

Prim adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, locotenent-colonel Ovidiu Ciobanu, a dat citire mesajelor transmise cu ocazia Zilei Pompierilor din România de către Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și Inspectorul General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Daniel Dragne.

Prefectul Neacșu a transmis mesajul doamnei ministrul al Afacerilor Interne, cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, au fost înaintați în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim în grad, doi ofițeri și șapte subofițeri, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu. Cadre cadrele avansate sunt de la Inspectorat, Detașamentul Slatina, Detașamentul Caracal și Stația Scornicești.

În cadrul festivității de miercuri, a avut loc și premierea serviciilor voluntare pentru situații de urgență din județul Olt, care s-au clasat, în acest an, pe primele trei locuri la etapa județeană a concursurilor serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. Pe locul al III-lea s-a clasat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Drăgănești Olt, locul al II-lea a fost ocupat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Radomirești, iar pe prima treaptă a podiumului s-a clasa Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Stoicănești.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și a autospecialelor din dotarea ISU Olt.

După încheierea ceremonialului, în parcarea Instituției Prefectului, s-a desfășurat un exercițiu demonstrativ și au fost organizate ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție. Cei prezenţi au putut să vadă cum acţionează pompierii pentru salvarea persoanelor implicate în accidente rutiere.


Comentarii

Redacţia

2017-09-13 14:09:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro