Special

2017-09-05, 16:12:49

GALERIE FOTO. Athletic Slatina i-a învins pe „extratereştrii” Barcelonei. Îmbrăţişări, plonjoane, lacrimi - bucuria victoriei

Puştii de la Athletic Slatina şi-au văzut visul îndeplinit, au jucat contra celor de la Barcelona. Dar pentru ca totul să fie minunat, micii slătineni i-au învins pe „extratereştrii” fotbalului european, într-o partidă în care Alessio Tudor a fost desemnat jucătorul meciului de către catalani.

Povestea Athletic Slatina merge mai departe. Timp de patru zile, grupa 2006 a fost invitată să participe la turneul de fotbal juvenil organizat de clubul catalan Bosc de Tosca. Micii fotbalişti au fost în culmea fericirii când au aflat că în grupele turneului vor întâlni Barcelona.

Ceea ce părea imposibil s-a transformat în cea mai mare bucurie a celor 14 copii cu care Athletic Slatina a făcut deplasarea în Spania. Micii fotbalişti au învins Barcelona, scor 2-1, deşi au fost conduşi prin golul marcat de Dani Avila Marmol. Mijlocaşul slătinean Alessio Tudor a egalat, iar golul victoriei a fost înscris pe final de partidă de către Mario Ene. Totodată, Alessio Tudor a fost declarat jucătorul meciului de către cei de la Barcelona.

Fericirea până la lacrimi a micilor fotbalişti slătineni a fost surprinsă cel mai bine de către fotograful turneului. Îmbrăţişări, tricouri aruncate, plonjoane copiate de la marile vedete ale fotbalului mondial, lacrimi de bucurie, toate după ce i-au învins pe „extratereştrii” Barcelonei.

„Scopul principal urmărit prin participarea la competiţii este creşterea încrederii în propriile forţe”

Turneul organizat de catalanii de la Bosc de Tosca este cel de-al patrulea turneu internaţional la care Athletic Slatina particpă în ultimul an. Aventura internaţională a început în toamna anului trecut, cu Football Cup Barcelona, competiţie al cărei trofeu a fost câştigat de micii slătineni, după care au urmat turneele de la Villarreal - Spania, şi Merville - Franţa.

„La toate aceste turnee, dar mai ales la cel organizat de Bosc de Tosca, ne-am făcut prieteni, am consolidat relaţii, chiar viitoare parteneriate. Copiii noştri au impresionat prin tehnica individuală şi au demonstrat că deşi suntem o echipă mică, în comparaţie cu marile şcoli de fotbal spaniole, suntem copetitivi, ne batem de la egal la egal cu oricine. Scopul principal urmărit prin participarea la competiţii este creşterea încrederii în propriile forţe. Copiii noştri îşi conştientizează valoarea, văd că pot învinge cluburi mari din lume. Nimic nu îi poate motiva mai mult decât asta”, spune Sebastian Noaţă, preşedintele Athletic Slatina.

Un alt aspect important este contactul cu modul de lucru al acestor copii. Marile şcoli de fotbal au o arie de selecţie foarte mare, grupe de sute de copii, care se luptă să prindă lotul pentru un turneu.

„În România se joacă într-un sistem diferit, două reprize a câte 20-25 de minute. La ei, intensitatea este mult mai mare, se joacă un meci de 20 de minute. Loturile lor sunt mari atât numeric, cât şi valoric. La schimbări nu se observă scăderi de ritm, fiind foarte apropiaţi valoric. Este foarte important să urmărim aceste aspecte, să învăţăm de la cei mai buni şi să ne dezvoltăm”, a adăugat preşedintele lui Athletic.

Luând contact cu o mulţime de cluburi şi şcoli de fotbal din vest, Athletic Slatina îşi doreşte să transforme Slatina Summer Cup într-un turneu internaţional.

„Prin prisma evoluţiilor foarte bune ale copiilor noştri, am creat o relaţie extraordinară cu foarte multe cluburi de fotbal din Europa. Datorită fotbalului practicat am fost invitaţi la toate aceste turnee internaţionale. La rândul nostru, ne dorim aducerea unor cluburi mari la Slatina, chiar din vara anului viitor. Bosc de Tosca a acceptat deja invitaţia de a participa la Slatina Summer Cup. Avem discuţii şi cu oficialii altor echipe din Spania, printre care şi Barcelona, zilele acestea urmând să transmitem invitaţiile”, a mai spus Sebastian Noaţă.

Lotul Athletic Slatina care a învins Barcelona: Fabian Ioja, Cristian Bobeică, Mario Dudu, Rareş Nicolae, Luca Zamfir, Marius Mierlescu, Mario Ene, Mihnea Vasile, Alessio Tudor, Kevin Andreas David, Nicuşor Stana, Luca Ilie, Luca Popa, Mario Mihalea.

Antrenori: Dan Baciu şi Sebastian Noaţă.

 


Comentarii

Redacţia

2017-09-05 16:12:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro