Naţional

2019-07-11, 12:03:48

Furtună puternică în Grecia: O femeie şi un băiat de 8 ani din România au murit în zona Halkidiki. UPDATE: MAE anunţă încă un român rănit. Stare de urgenţă în zona turistică

O femeie şi un băiat de opt ani, ambii de naţionalitate română, au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia, informează agenţia de ştiri Reuters. Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor şi furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunţat autoriăţile.

Autorităţile din Grecia au decretat stare de urgenţă în zona Halkidiki. Cel puţin 140 de pompieri acţionează în zonă.

UPDATE 10.30 MAE: Doi români au murit şi altul a fost rănit după furtuna din Halkidiki, Grecia


Doi cetăţeni români au decedat după furtuna din Halkidiki, Grecia, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate şi identitatea şi starea de sănătate a persoanei rănite. În urma demersurilor consulatului general, autorităţile locale au precizat că doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate”,
transmite Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

Reprezentanţii MAE menţionează că, la acest moment, din cauza condiţiilor meteo şi a unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autorităţile locale se desfăşoară cu dificultate.

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zonă pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la acest incident şi pentru a acorda asistenţă consulară.
 
UPDATE ora 07.08 Două persoane din România se numără printre oamenii decedaţi din cauza intemperiilor din Grecia


O femeie şi un băiat de opt ani, ambii de naţionalitate română, au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia din peninsula turistică Halkidiki.

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor şi furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunţat autorităţile din Grecia.
Autorităţile din Grecia au decretat stare de urgenţă în zona Halkidiki. Cel puţin 140 de pompieri acţionează în zonă.

Meteorologii estimează că va continua să plouă în zonă şi joi dimineaţă.

Sursa: mediafax.ro


Comentarii

Redacţia

2019-07-11 12:03:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...