Sport

2020-08-12, 10:14:36

FRF a validat echipele nou-promovate în Liga a III-a. Petrolul Potcoava, pregătiri pentru debutul în eşalonul al treilea

Comitetul de Urgență al FRF a validat azi echipele promovate în Liga a III-a. Astfel, pe lângă câştigătoarele celor 14 mini-grupe de la baraj, alte şapte echipe, cel mai bine clasate, de pe locul al doilea, au promovat ca urmare a locurilor vacante. Campioana judeţului Olt, Petrolul Potcoava a promovat de pe primul loc, după ce una dintre adversare nu s-a prezentat, iar cealaltă nu a avut efectuat testul COVID-19. Echipa olteană s-a afiliat la FRF şi a depus cererea de înscriere pentru noul sezon al Ligii a III-a, care va debuta pe 29 august.

Petrolul Potcoava se pregăteşte pentru startul în eşalonul al trilea, care va avea loc pe data de 29 august. FRF a anunţat că a validat echipele nou-promovate, care au participat la barajul pentru accederea în Liga a III-a.

„În conformitate cu prevederile regulamentului de baraj pentru promovarea în Liga 3, ediția 2020-2021, câștigătoarele celor 14 mini-grupe de baraj în trei au obținut promovarea în al treilea eșalon. Astfel, ACS Bradu Borca, CS Dante Botoșani, CSM Satu Mare, CS Progresul Șomcuța Mare, CS Unirea Ungheni 2018, CSM Corona Brașov, ACS Progresul Ezeriș, CS Avântul Periam, ACS Voința Budeasa, CSO Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, CSA Steaua București, ACS Sportul Chișcani, CS Gloria Albești și-au câștigat dreptul de a evolua în Liga a III-a”, se arată pe site-ul FRF. 

În condițiile în care a crescut numărul de echipe prin modificarea sistemului competițional, iar patru echipe care au participat în ediția 2019-2020 a Ligii a III-a nu s-au mai înscris în noul sezon, au rămas locuri vacante. Astfel, şapte echipe care s-au calsat pe locul al doilea în mini-grupele de la barajul de promovare vor evolua în Liga a III-a.

Urmare atât a deciziei Comitetului de Urgență al FRF din 11 mai 2020, care arată că “prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3”, cât și a deciziei Comitetului Executiv al FRF din 25 iunie 2020, echipele promovate de pe locul secund (pe locurile vacante) sunt CSO Plopeni, CS Avântul Valea Marului, CSM Râmnicu Sărat, CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei, CS Măgura Cisnădie, CS Ocna Mureș, AS FC Bărăganul Ciulnița”, anunţă FRF. 


Comentarii

Redacţia

2020-08-12 10:14:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...