Eveniment

2019-06-19, 14:49:30

Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuință, marcată de oamenii legii din Olt

Poliţiştii şi jandarmii olteni au marcat, miercuri, Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuință.

Astfel, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt, împreună cu cei de investigații criminale și jandarmi din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt au purtat discuții cu cetățenii  și au distribuit materiale cu caracter preventiv, în vederea conștientizării beneficiarilor cu privire la furturile din locuințe, modurile de operare ale infractorilor și metode de prevenire.

Campania „Păstrați surprizele doar pentru vacanță!” este finanțată de Fondul de Securitate Internă al Uniunii Europene, iar prin intermediul acesteia, Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN, EUROPOL și alte 12 state, își propune să atragă atenția asupra prevenirii infracțiunilor de furt din locuințe.

„Astfel, prin activitățile din această zi, la nivel european, specialiștii în prevenirea criminalității recomandă cetățenilor să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în fața hoților. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în casă bunuri de valoare sau că sunt plecați de acasă. Selfie-urile sunt și ele distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Comentarii

Redacţia

2019-06-19 14:49:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...