FOTO. Start la reabilitarea Esplanadei. Emil Moţ a făcut publice imaginile cu noul concept pentru centrul Slatinei

Primarul Emil Moţ a făcut publice imaginile cu proiectul noii Esplanade din centrul Slatinei, simularea video a investiţiei arătând mai mult spaţiu verde şi o legătură mai uşoară cu Expo Parcul din apropiere.

Firma care a câştigat licitaţia pentru executarea proiectului a început îngrădirea zonei ce va deveni şantier, utilajele urmând în scurt timp să intre pe Esplanadă pentru a decoperta plăcile existente şi pentru a demola „gradenele” dinspre Expo Parc. Proiectul noii Esplanade vizează mai mult spaţiu verde, o fântână pietonală, dar şi o trecere mai uşoară către parcul din apropiere, fără scări.

Valoarea proiectului se ridică la aproape nouă milioane lei, fără TVA.

Potrivit primarului Emil Moţ, municipalitatea a amânat emiterea ordinului de începere a lucrării la noua Esplanadă până la finalizarea amenajării Parcului Tineretului. Edilul spune că locaţia de pe terenul fostei unităţi militare va deveni noua zonă de promenadă a Slatinei.

„Dragi slătineni, cu bucurie vă anunț că au început lucrările pentru Esplanada orașului nostru. Vă rugăm să ne scuzați pentru disconfortul creat însă vă promit că în anul 2020 Slatina și cetățenii acesteia vor beneficia de cea mai nouă și frumoasă Esplanadă.
Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de toată considerația noastră!“,
a transmis edilul.

Actuala Esplanadă este un proiect al vechii conduceri a Primăriei Slatina, cu multe hop-uri în implementare.

Deşi, în 2007, lucrările la Esplanadă şi la Expo Parcul din apropiere au pornit cu avânt, aproape imediat s-au şi împotmolit, municipalitatea schimbând firmele de constructori, una după alta. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, investiţia în noul Centru Civic al Slatinei a înghiţit în jur de 15 milioane de lei.

Realizarea centrului civic ce cuprinde Esplanada şi Expo Parcul, deşi a mâncat timp şi mai ales bani, reprezintă cea mai mare investiţie din punct de vedere tehnic din Slatina. Întreaga zonă a fost placată cu granit, fiind destinată exclusiv traficului pietonal.

Tot aici au fost construite o fântână liniară cu o lungime de 30 de metri şi un ansamblu artezian compus dintr-o fântână muzicală cu jeturi luminoase şi colorate placată de „swing-uri” jucăuşe. Expo Parcul a presupus modernizarea parcului existent între străzile Vederii şi Casa de Cultură a Sindicatelor, realizarea unei cascade pe o parte a scărilor de la fostul magazin Oltul până la muzeu, dar şi realizarea unei arteziene cu fum şi foc în forma literei „S”, construcţie unicat în România.