Eveniment

2018-03-13, 22:32:43

FOTO&VIDEO. Gospodării inundate la Bărăşti. Pompierii au evacuat aproximativ 90 de metri cubi de apă

Mai multe gospodării din comuna Bărăşti au fost inundate, marţi seara, de apa strânsă în urma precipitaţiilor şi a scurgerilor de pe versanţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsăşteanu, a declarat că pompierii Stației Scornicești, cu o autospecială de stingere prevăzută cu accesorii pentru evacuarea apei și două motopompe transportabile, au intervenit în comuna Bărăști pentru evacuarea apei din trei gospodării.

Apa s-a acumulat, în urma precipitațiilor și  scurgerilor de pe versanți,  în curțile celor trei gospodării și exista pericolul să se infiltreze și în locuințele și anexele gospodărești.

„Pompierii au evacuat aproximativ 90 de metri cubi de apă din cele trei gospodării, iar pericolul de inundare a locuințelor și anexelor a fost redus considerabil. Situația din localitate este monitorizată de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență”, a afirmat sublocotenentul Băsăşteanu.

O informare meteo de ploi moderate cantitativ şi averse în jumătatea de vest a ţării şi în regiunile estice, sudice şi centrale, valabilă până miercuri dimineaţa, a fost emisă, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Informarea meteorologică, valabilă şi pentru judeţul Olt, intră în vigoare luni, 12 martie, la ora 16 şi expiră pe 14 martie, la ora 08.00. Meteorologii avertizează că, în următoarele zile, va ploua, la început în jumătatea de vest a ţării, apoi mai ales în regiunile estice, sudice şi centrale.

Comentarii

Redacţia

2018-03-13 22:32:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...