Învăţământ

2017-05-08, 10:35:35

FOTO. Un elev slătinean, locul I la Campionatul Naţional de Kendama

Cosmin Gabriel Vasile, în vârstă de 12 ani, elev al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Slatina, a câştigat locul I, la Campionatul Naţional de Kendama, desfăşurat sâmbătă, în Piaţa Constituţiei din Capitală, în cadrul Salonului Auto-Moto.

Cosmin Gabriel Vasile a concurat, sâmbătă, împotriva altor aproximativ 400 de participanţi din toată ţara, în cadrul Campionatului Naţional de Kendama.

Performanţa elevului slătinean a fost premiată cu un voucher de cumpărături în valoare de 700 lei, de pe un site de specialitate.

Aparent simplu de mânuit, Kendama este un joc provocator şi presupune aruncarea şi prinderea unei mingi de lemn, în anumite cavităţi ale corpului lemnos. Cupele au diferite dimensiuni şi poziţii, prin care se marchează dificultatea jocului.

Cu originile în Japonia, Kendama este formată din două părţi principale: Ken (sabie) şi Tama (bilă) legate de către un fir numit ito. Corpul principal, ken-ul, are la un capăt un vârf numit kensaki, iar în partea opusă o cupă numită Chuzura. Traversa de pe ken, numită Sorado, are două cupe. Cupa mare se numeşte Ozara, iar cupa mică se numeşte Kozara.

Comentarii

Redacţia

2017-05-08 10:35:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro