Sănătate

2018-12-18, 13:58:03

FOTO. Sistem electronic de identificare pentru pacienţi, la Spitalul Slatina. Toţi bolnavii vor primi brăţări cu coduri de bare, la internare

De la 1 ianuarie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va implementa un sistem electronic de identificare a tuturor pacienţilor ce primesc îngrijiri medicale aici. Pe parcursul anului viitor, sistemul urmează să fie extins la UPU Slatina, unde se va afişa timpul de aşteptare.

Noutate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. De la începutul anului va fi implementat un sistem de identificare a tuturor pacienţilor ce sunt internaţi în unitatea medicală.

Managerul spitalului din Slatina, Cătălin Rotea, spune că fiecare pacient va primi, la internare, o brăţară cu un cod de bare.

„De la 1 ianuarie, Spitalul Slatina va implementa un sistem de identificare a pacienţiilor prin montarea unor brăţări cu coduri de bare la mâna bolnavilor. La Biroul de Internări sau la UPU, se va lega la mâna pacientului o astfel de brăţară care conţine datele de identificare, medicul care l-a internat, grupa sanguină, dacă o cunoşte şi eventualele alergii”, a spus Rotea.
 

Acesta a precizat că acest sistem va permite fluidizarea activităţii pe fiecare secţie.

„Sistemul va permite fluidizarea activităţii pe secţii, pentru că prin scanarea codului de bare o să fie descărcată automat foia de observaţie a pacientului. Medicamentele vor veni din farmacie însoţite de un bon special pentru fiecare pacient şi se vor descărca, prin scanare, direct în foia de observaţie a pacientului. Pe parcursul anului, o să extindem acest sistem şi pentru afişarea timpilor de aşteptare la UPU Slatina”,
a adăugat Cătălin Rotea.

Valoarea totală a investiţie se ridică la 70.000 lei, din aceşti bani fiind achiziţionate brăţări şi cititoare de coduri de bare pe toate secţiile. Fondurile au fost asigurate integral de CJ Olt, ordonatorul principal de credite.

 

Comentarii

Redacţia

2018-12-18 13:58:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...