Cultură

2021-08-04, 11:12:24

FOTO. Restaurarea Casei Fântâneanu din Slatina. În ce stadiu sunt lucrările

Casa Fântâneanu, parte a istoriei Slatinei, este aproape de a fi readusă la frumuseţea din trecut printr-un proiectul al CJ Olt, finanţat cu fonduri europene.

Istoricul Aurelia Grosu a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii cu progresul lucrărilor de restaurare.

În valoare aproximativ două milioane euro, proiectul este finanţat în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 - Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

Finanţarea a fost accesată de Consiliul Judeţean Olt, în parteneriat Episcopia Slatinei şi Romanaţilor.

Casa Fântâneanu a fost construită în prima jumătate a secolului XIX şi a aparţinut familiei cu acelaşi nume din Slatina, ai cărei membri au deţinut importante funcţii în viaţa publică a oraşului. Stăpânind numeroase proprietăţi, între care în judeţul Olt moşiile Perieţi, Stoicăneşti şi Făgeţelu, boierii Fântâneni se înscriu la loc de cinste între boierii filantropi ai Oltului. Casa Fântâneanu, devenită Azilul „Elena Fântâneanu”, arată viaţa şi gustul pentru frumos al acestei familii.

De-a lungul anilor, imobilul-monument istoric a servit drept sedii pentru Prefectura Judeţului Olt sau Direcţia Agricolă.

Comentarii

Redacţia

2021-08-04 11:12:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...