Actualitate

2017-05-15, 11:05:40

FOTO. Protest spontan, la Fiscul oltean. Sute de oameni nu şi-au putut plăti taxele

Aproape patru sute de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au intrat, luni dimineaţă, în grevă spontană, manifestându-şi astfel nemulţumirile faţă de noua Lege a salarizării. De cum au ajuns la birou, angajaţii Fiscului oltean au ieşit în faţa sediului din centrul municipiului, întreaga activitate fiind blocată.

Sute de olteni care aveau treabă la ghişeele Fiscului oltean au fost întorşi din drum, luni dimineaţă. Ameninţările de la începutul acestei luni au fost puse în practică, iar toţi salariaţii Fiscului oltean au intrat într-o grevă spontană, fiind total nemulţumiţi de noua grilă de salarizare în care sunt prevăzute diferenţe mari între salariile ce vor fi primite de specialiştii structurii centrale şi cei din teritoriu.

 

Ca la un semn, la ora 9.00, angajaţii Fiscului oltean şi-au părăsit birourile şi s-au instalat în faţa sediului din centrul Slatinei, întreaga activitatea fiind blocată.


Preşedintele Sindicatului Finanţelor Publice Olt, Ion Popa, a precizat că protestele vor continua şi în zilele următoare.


„La ora 9.00 am declanşat greva spontană, iar salariaţii au ieşit toţi în faţa sediilor. Totul a fost blocat. Acest protest a fost declanşat la nivel naţional, participând inclusiv cei aproape patru sute de angajaţi ai Fiscului oltean. Nu se lucrează deloc, inclusiv la Trezorerie. Nemulţumirile sunt legate de această Lege a salarizării, care va duce la tăieri de salarii şi vor fi diferenţe mari între structura centrală şi cele din teritoriu. Structura centrală şi-a făcut o grilă separată, este vorba de o mie de oameni, restul de 25.000 sunt cei care sunt afară, care au ieşit la protest. Vom continua şi în zilele următoare, pentru că sunt tăieri şi de 30 la sută. Noi, ca salariaţi, suntem umiliţi”
, a spus Ion Popa.  

 

Angajaţii Fiscului oltean şi-au reluat lucru în jurul orei 11.30, totodată fiind deblocată şi activitatea Trezoreriei.

Comentarii

Redacţia

2017-05-15 11:05:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro