Administraţie

2017-02-08, 16:33:57

FOTO. Primăria Corabia asaltată de cereri ale proprietarilor de ambarcaţiuni, care vor să le lase în port

Posesorii de ambarcaţiuni care vor să le andocheze în Portul Turistic Corabia, obiectiv realizat cu fonduri europene şi finalizat anul trecut, trebuie să plătească o taxă, potrivit unui hotărâri luate de consiliul local. 20 de proprietari de ambarcaţiuni şi-au exprimat deja dorinţa să-şi lase skyjet-urile sau bărcile la Dunăre.

Reprezentanţii Primăriei Corabia au declarat pentru Gazeta Nouă că, până în prezent, au fost depuse 20 de cereri pentru andocarea ambarcaţiunilor în Portul Turistic Corabia.

„A început operaţiunea de înregistrare a cererilor de încheiere a contractelor de Prestări Servicii portuare. Sunt peste 20 de cereri până în prezent”,
a declarat, pentru Gazeta Nouă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean.

Potrivit acestuia, taxele percepute sunt în funcţie de categoria ambarcaţiunii şi perioada pentru care aceasta va sta în port. Astfel, pentru un skyjet, tariful este următorul: o zi - şase lei, o lună - 100 lei, trei luni - 300 lei,  şase luni în sezon - 400 lei, şase luni în extrasezon - 200 lei, un an - 600 lei. Aceleaşi tarife vor fi percepute şi pentru ambarcaţiuni sub şase metri.

Pentru ambarcaţiunile între şase şi 11 metri, tarifele stabilite sunt următoarele: o zi - zece lei, o lună - 120 lei, trei luni - 360 lei, şase luni în sezon - 485 lei, şase luni în extrasezon - 300 lei, un an - 780 lei.

Posesorii ambarcaţiunilor peste 11 metri vor achita următoarele tarife: o zi - 20 lei, o lună - 300 lei, trei luni - 900 lei, şase luni în sezon - 1.200 lei, şase luni în extrasezon - 800 lei, un an - 1.950 lei.

Potrivit sursei citate, autorităţile din Corabia au hotărât să monetizeze activitatea din Portul Turistic după ce, anul trecut, mai multe ambarcaţiuni au fost andocate aici.

„Anul trecut, în vară, am avut portul plin de ambarcaţiuni ale cetăţenilor din oraş, care odată cu construcţia acestui port au început să fie în număr din ce în ce mai mare. Sperăm ca, odată cu venirea primăverii, cetăţenii să-şi aducă ambarcaţiunile în port”, a mai declarat Dan Oltean.

Acesta şi-a exprimat speranţa că apariţia Portului Turistic va genera dezvoltarea activităţilor turistice în oraş.

„Ne dorim foarte mult dezvoltarea turismului în oraşul nostru şi cred că Portul Turistic este unul din principalele obiective turistice care se pot vizita. Odată cu reabilitarea Cetăţii Sucidava care este un proiect finalizat şi reabilitarea Casei de Cultură, la care încă se lucrează, să avem trei obiective demne de vizitat în oraşul Corabia”, a afirmat reprezentantul primăriei.

Proiectul „Port Turistic şi de agrement în zona Cap Amonte Port Corabia”  a avut o valoare totală de 15.397.286, 21 lei, din care finanţarea nerambursabilă a fost de 7.268.930, 04 lei, restul banilor fiind suportaţi de Consiliul Judeţean Olt.

Comentarii

Redacţia

2017-02-08 16:33:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro