Actualitate

2017-05-10, 11:33:13

FOTO. Prima zi de grevă generală la Garda de Mediu Olt: Fără inspecţii şi relaţii cu publicul

Comisarii Gărzii de Mediu Olt au intrat în grevă generală, de miercuri dimineaţa, ei suspendându-şi activitatea pe termen nelimitat, iar oltenii care au călcat pragul instituţiei au fost întorşi din drum.

Angajaţii Gărzii de Mediu Olt au ieşit, miercuri dimineaţă, pe treptele instituţiei cu pancarte inscripţionate cu „grevă generală”. Ei reclamă că este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos.

„Începând de astăzi, Garda Naţională de Mediu şi Comisariatul Judeţean Olt au declanşat greva generală, pe termen nelimitat, manifestându-şi astfel nemulţumirile faţă de inechitatea salarială care există în domeniul protecţiei mediului. Deşi protecţia mediului este de o importanţă mare şi la nivel global, salariaţii din acest sistem sunt nemulţumiţi pentru felul în care sunt salarizaţi, având cele mai mici salarii, la ora actuală”, a declarat liderul sindical Aura Mandache.

Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din ţară. Oltenii care nu ştiau de protestul comisarilor de mediu au fost nevoiţi, miercuri dimineaţa, să facă drum întors de la instituţia de mediu.

„Pe perioada pe care se va desfăşura greva generală, nu se vor mai desfăşura activităţi specifice Gărzii de Mediu şi nici relaţii cu publicul. Au venit câteva persoane, în această dimineaţă, şi nu au fost onorate solicitările dumnealor. Ne pare rău, dar sperăm să ni se acorde cât mai curând ceea ce am solicitat”, a mai spus Aura Mandache.

Şi în data de 26 aprilie 2017, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu au întrerupt programul de lucru pentru două ore, la nivel naţional, în vederea aducerii în prim-plan a nemulţumirilor legitime privind alinierea salariilor personalului GNM la nivelul salariilor colegilor din instituţiile cu atribuţii similare, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă

„Nu avem niciun semnal de la Centru, până la ora actuală. De la data de 26 aprilie, când a fost greva de avertisment şi până în momentul de faţă, reprezentanţii Ministerului nu au răspuns solicitărilor noastre de a mări salariile din cadrul Gărzii de Mediu”
, a mai declarat Aura Mandache.

Comentarii

Redacţia

2017-05-10 11:33:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro