Cultură

2017-07-17, 15:10:44

FOTO. Meşterii populari olteni i-au impresionat cu operele lor pe chinezii prezenţi la forumul desfăşurat, săptămâna trecută, la Palatul Parlamentului

Standul organizat de reprezentanţii judeţului Olt, la forumul „China - Central and Eastern European Countries (CEEC) Political Parties Dialogue 2017“ (Dialogul partidelor politice China – țările Europei Centrale și de Est 2017), desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Palatul Parlamentului, i-a impresionat pe membrii delegaţiei chineze.

Judeţul Olt a fost reprezentat de George Smarandache şi Valeru Ciurea, de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, şi de Ionel Cococi, meșter ceramist de la Vădastra.

Oficialii chinezi dar și cei aflați în suită au fost deosebit de atrași de expoziția de fotografie reprezentată de lucrări fotografice realizate în cadrul taberelor de fotografie realizate în județul Olt în ultimii patru ani și semnate de artiștii fotografi Valeru Ciurea, Robert Kovacs, Ionela Fugărețu și Diana Mândrilă cât și de de obiectele expuse.

Este vorba de ceramica de Valea Oltețului realizată de meșterul Ștefan Trușcă de la Româna-Balș, ceramica de Vădastra realizată de meșterul Ionel Cococi de la Vădastra, sculptura tradițională în lemn realizată de meșterii Gheorghe Tănase și Alexandru Stan de la Corbu, costumele populare din colecția Alexandrina Olguța Filip de la Cezieni sau de cojoace realizate de meșterul popular Dumitru Liceanu de la Vădastra.

„A fost, pentru noi, un bun prilej de a prezenta latura cultural-spirituală a județului Olt dar și de a face un schimb de impresii și informații cu reprezentanții celorlalte Consilii Județene prezente la acest mare eveniment”, spune Valeru Ciurea.


Forumul „China - Central and Eastern European Countries (CEEC) Political Parties Dialogue 2017“ (Dialogul partidelor politice China – țările Europei Centrale și de Est 2017) a fost organizat de Uniunea Națională a Consiliilor Județene din Romania (UNCJR) împreună cu PSD și cu Republica Populară Chineză. Evenimentul a avut loc în perioada 13-14 iulie, la Palatul Parlamentului.

Cu acest prilej, UNJCR a organizat și o expoziție cu caracter de informare, având ca subiect principalele atracții turistice dar și de prezentare a costumului popular, a obiceiurilor și tradițiilor românești, a muzicii populare și a dansurilor precum și a unor obiecte realizate de meșteri populari.

Alături de Consiliul Județean Olt au mai expus reprezentanții județelor Vâlcea, Vrancea, Teleorman, Arad, Brașov, Tulcea, Mehedinți, Ialomița, Prahova și Buzău.

Comentarii

Redacţia

2017-07-17 15:10:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro