Administraţie

2018-11-15, 13:30:21

FOTO. Lucrări la sistemul care va topi zăpada, în zona pietonală amenajată la statuia domnitorului Cuza

Firma care amenajează piaţeta din zona statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Slatina a început montarea polistirenului pentru noul sistem de degivrare. Acest sistem subteran va topi zăpada de pe noua zonă pietonală.

Purtătorul de cuvânt al Dezvoltare Urbană Slatina, Alexandru Berechet, a declarat că sistemul folosit este similar cu cel de încălzire a imobilelor prin pardoseală.

„Astăzi a început montarea polistirenului special pentru sistemul de givrare. Este vorba de polistiren folosit în cazul clădirilor încălzite prin pardoseală. Mai trebuie să extindem sistemul de irigaţii pentru că s-a mai format un viitor spaţiu verde, care este mai generos în proiectul viitor. Vor începe lucrările pentru noul soclu al statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, după care se toarnă aleile şi urmează pavelele”, a declarat Berechet.

El a adăugat că termenul de finalizare a întregii lucrări este 1 decembrie.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu constructorul, se va încadra în termenul fixat de 1 decembrie. S-ar putea să ne încurce puţin vremea, dar să sperăm că nu ne va cauza întârzieri”, a mai spus Berechet.

Sistemul de degivrare instalat în zona statuii domnitorului Cuza reprezintă un proiect-pilot. Dacă îşi va dovedi eficacitatea, sistemul va fi instalat şi pe Esplanadă.

Comentarii

Redacţia

2018-11-15 13:30:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...