Eveniment

2019-09-13, 19:16:31

FOTO. Incendiu de proporții la un adăpost de animale din Brebeni. Focul a pornit de la un incendiu de vegetație uscată

Două adăposturi pentru animale, trei țarcuri de oi, furaje și material lemnos au ars, vineri, în comuna Brebeni, din cauza unui incendiu de vegetație uscată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, a declarat că incendiul a izbucnit la vegetație uscată, mai multe adăposturi pentru animale, furaje și material lemnos din satul Teiuș, comuna Brebeni.

„În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la două adăposturi pentru animale, trei țarcuri de oi, furaje, material lemnos și furaje. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ trei ore. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite”, a declarat Băsășteanu.

Potrivit ISU, Cauza probabilă a incendiului a fost un foc deschis în spații deschise, lăsat nesupravegheat.

„Reamintim cetăţenilor că arderea vegetației uscate este interzisă, singura excepție fiind situația în care dețin un document din care să rezulte faptul că terenul este infestat cu dăunători. În această situație este obligatorie obținerea permisului de lucrul cu focul și asigurarea măsurilor pentru prevenirea propagării focului la culturi agricole, locuințe, căi de comunicații, instalații sau fond forestier”, a mai declarat Alin Băsășteanu.

Comentarii

Redacţia

2019-09-13 19:16:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...