Elevii de la profilul Alimentaţie Publică şi colegii lor de la Liceul Izvoarele au gătit preparate diversificate atât tradiţionale, cât şi din bucătăria internaţională.
„Este cea de a şaptea ediţie a expoziţiei, prilej cu care elevii de la profilul Alimentaţie Publică îşi arată priceperile, respectiv deprinderile dobândite de-a lungul timpului, în şcoala noastră. Nu participă doar elevi de la Colegiul Economic, ci şi elevi de la Izvoarele, viitori parteneri ai noştri, dar şi agenţi economici. Mâncarea a fost gătită de copii, în jur de 300 dintre ei, doar şefii de echipă, fiind prezenţi aici”, a declarat Nicolae Petrescu, profesor în cadrul Liceului Economic.
Potrivit acestuia, profilul Alimentaţie Publică este foarte solicitat de absolvenţii de clasa a VIII-a.
„Avem cerinţe din ce în ce mai mari, pe piaţă. Am diversificat selecţia, din vara acestui an, şi cu profilul de cofetar-patiser, este o pregătire pe care ne-o cer agenţii economici”, a afirmat Petrescu.
Directorul Colegiului Economic „Petre S. Aurelian”, Mirela Dumitra, a declarat că unitatea de învăţământ încearcă să îşi mărească oferta educaţională pentru acest profil.
„În general, avem câte două clase pe nivel, la liceu, şi câte o clasă la învăţământul profesional. Avem, de asemenea, la învăţământul postliceal, profilul dietetician, după ce am preluat şi Colegiul Naţional «Carol I». Şi acolo sunt clase la postliceală, pe industrie alimentară”, a afirmat Mirela Dumitra.
Expoziția a fost realizată cu ocazia „Zilei Europene a Gătitului şi Alimentaţiei Sănătoase”.