FOTO. Extinderea sediului Primăriei Slatina, finanţată cu bani de la guvern. Cum arată proiectul

Reprezentanţii Primăriei Slatina depun la Ministerul Dezvoltării proiectul pentru extinderea actualului sediu al municipalităţii în vederea obţinerii de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa 28.

Pentru alte două proiecte ale primăriei s-a solicitat finanţare guvernamentală - demolarea clădirii „Bastilia” şi construcţia unui imobil nou la Liceul „Radu Greceanu” şi reabilitarea şi consolidarea Variantei Oituz.

„Astăzi am aprobat indicatorii studiului de fezabilitate pentru extinderea clădirii primăriei. Săptămânile trecute, am aprobat indicatorii studiilor de fezabilitate pentru Varianta Oituz şi pentru demolarea şi construirea noul corp de clădire de la Liceul «Radu Greceanu», aşa-numita Bastilia. Acestea sunt doar studii de fezabilitate pe care le-am depus la Ministerul Dezvoltării pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi sperăm să obţinem finanţare. La această oră, nu putem să vorbim despre începerea unei lucrări efective. Astăzi este ultima zi de depunere a proiectelor pe PNDL şi acum vom pleca la Bucureşti să depunem şi proiectul privind extindere clădirii primăriei”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Edil a ţinut să precizeze că, din cauza faptul că nici până acum nu a fost aprobat proiectul de buget, primăria nu a putut realiza studii de fezabilitate pentru proiecte noi, cele trei proiecte în cauză fiind realizate în trecut.

„Din cauza faptului că, până acum, nu am avut buget, noi am reuşit să aprobăm doar aceste proiecte deoarece au fost mai vechi. Nu am făcut decât să reactualizăm studiile de fezabilitate ca să putem să depunem aceste proiecte pe PNDL. Mi-aş fi dorit să prindem mai multe proiecte pentru Slatina, însă nu am reuşit să facem niciun studiu nou de fezabilitate deoarece n-am avut buget. După ce vom avea bugetul, vă voi prezenta exact cum avem prinşi banii pentru 2017”,
a afirmat Moţ.

La 74 de milioane se ridică valoarea fondurilor guvernamentale care ar urma să fie atrase în Slatina prin aceste trei proiecte.

„Aş vrea să fiu clar: nu este vorba despre începerea unei noi construcţii, mâine, peste două luni sau peste un an. Sunt doar studii de fezabilitate. Dacă primim finanţare, atunci putem discuta când începem construcţia. Toate cele trei proiecte se ridică la 74 de milioane de lei”,
a mai declarat primarul Slatinei.


Reprezentanţii primăriei spun că, cel mai probabil, în decurs de o lună ar urma să fie aprobate finanţările pentru cele trei proiecte.

„Am speranţe mari pentru aceste trei proiecte. Normal că am discutat cu cei de acolo. Sper ca undeva în luna aprilie să se semneze contractele de finanţare sau cel puţin să apară ordinul doamnei ministru şi în acel ordin să fie prinse şi proiectele noastre de la Slatina”,
a conchis Emil Moţ.