Sport

2018-09-05, 15:50:44

FOTO. Echipa catalană Bosc de Tosca, întâmpinată de oficialităţile publice. Jucătorii spanioli au primit cadouri simbolice, care să le amintească de vizita la Slatina

Venirea unei echipe spaniole la turneul Slatina Junior Cup, organizat de Athletic, reprezintă o premieră în fotbalul juvenil slătinean. Gruparea catalană, Bosc de Tosca, prezentă cu grupa 2006, câştigătoare a Football Cup Barcelona, a fost primită la Consiliul Judeţean Olt, fiind întâmpinată de preşedintele Marius Oprescu, vicepreşedintele Ioan Ciugulea şi viceprimarul municipiului Slatina, Gigi Vîlceleanu. Jucătorii echipei spaniole au avut parte de o surpriză, oficialităţile publice oferindu-le daruri simbolice care să le reamintească de venirea în România, mai exact în Slatina, judeţul Olt.

Spaniolii de la Bosc de Tosca, care participă în aceste zile la turneul de fotbal Slatina Junior Cup, cu grupa Under 12, au ajuns astăzi la Consiliul Judeţean Olt. Micuţii fotbalişti, pentru care fotbalul românesc nu este o necunoscută, cei mai mulţi auzind de Gică Hagi sau Adrian Mutu, au fost întâmpinaţi de oficialităţile publice locale şi judeţene. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de sedinţe a Consiliului Judeţean Olt.

„Bun venit în oraşul Slatina, bun venit în judeţul Olt. Slatina Junior Cup este un turneu care de la un an la altul a crescut. Ne bucură participarea echipei  Bosc de Tosca, prin prezenţa unei echipe din străinătate meciurile vor fi mult mai puternice. Sper ca participarea la turneul din Slatina să vă facă plăcere, iar anul viitor să vă reîntoarceţi la acest turneu, care sperăm să crească, să fie prezente mai multe echipe din străinătate. Felicit organizatorii pentru acest turneu, vă urez succes tuturor, şi spirit de fair-play în competiţie”, le-a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

Viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu, a avut de asemenea un mesaj pentru jucătorii echipei spaniole, care au fost însoţiţi nu doar de antrenori, ci şi de părinţi, la festivitatea oficială de primire.

„Ne face o deosebită plăcere să vă avem ca invitaţi la acest turneu. Este un turneu care se desfăşoară în două etape, unul dintre cele mai mari din sudul ţării noastre, care sperăm să devină tradiţie, fiind deja a doua ediţie. Repectăm foarte mult ţara dumneavoastră, pentru ceea ce faceţi pentru sport în general, sunteţi campioni mondiali, europeni, la mai multe ramuri sportive, vă apreciem foarte mult. Proveniţi din ţara în care se joacă cel mai frumos fotbal şi cel mai puternic campionat. Tocmai de aceea, ne simţim extrem de onoraţi să vă avem ca invitaţi anul acesta şi sperăm să reveniţi la turneul de anul viitor”, a spus viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu.

Ioan Ciugulea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, le-a vorbit copiilor despre fosta glorie a Universităţii Craiova, Gică Craioveanu, care a evoluat în Spania, la Villarreal. Astfel, tinerii jucători ai echipei catalane Bosc de Tosca vor pleca cu multe informaţii despre Slatina şi judeţul Olt, totodată aceştia primind şi câte un cadou, mai exact un album cu monografia judeţului Olt, ilustrate cu Slatina, dar şi un vas de ceramică, specific zonei noastre.

„Dragi părinţi, dragi antrenori, dragi copii din Spania, sunteţi în oraşul în care s-a născut un mare jucător care a evoluat pentru Villarreal, Gică Craioveanu. Sper ca mulţi copii din Slatina să ajunge să joace într-un campionat atât de puternic ca al Spaniei. Bun venit în Slatina, vă doresc să petreceţi clipe frumoase în judeţul Olt”, a fost mesajul lui Ioan Ciugulea, vicepreşedintele CJ Olt, pentru componenţii echipei Bosc de Tosca.

Turneul de fotbal Slatina Junior Cup, ce se desfăşoară în aceste zile la grupele de vârstă 2006-2007, reuneşte 32 de echipe. Meciurile se dispută pe cele mai importante arene sportive din oraş, Stadionul „1 Mai” şi „Metalurgistul”.

Câştigătoarele vor fi desemnate vineri, 7 august, atunci când vor avea loc finalele.

Comentarii

Redacţia

2018-09-05 15:50:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...