Eveniment

2018-09-13, 13:42:24

FOTO. De ziua lor, pompierii olteni au demonstrat cum se intervine la un accident rutier cu victime încarcerate

Pompierii olteni au marcat, joi, 170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, printr-un ceremonial militar, defilarea autospecialelor din dotare şi un exerciţiu demonstrativ.

La ceremonie au participat şi oficialităţi locale şi judeţene: prefectul Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu, dar şi conducerea bazei NATO de la Deveselu, căpitanul Charlos Whashington şi comandorul Răzvan Brătulescu.

Evenimentul a debutat spectaculos, cu doi pompieri alpiniști care au coborât cu ajutorul autoplatformei pentru intervenție și salvare de la înălțime, două drapele tricolore aflate pe sediul Instituției Prefectului.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, au fost înaintaţi gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim în grad, un ofiţer şi şapte subofiţeri.

Totodată, au fost premiate serviciile voluntare pentru situații de urgență din județul Olt, care s-au clasat, în acest an, pe primele trei locuri la etapa județeană a concursurilor serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. Premierea a fost făcută de Marius Oprescu.

De asemeena, cu ocazia Zilei Pompierilor din România,  au fost acordate diplome aniversare Instituției Prefectului-județul Olt, Consiliului Județean Olt, Primăriei municipiului Slatina, Bazei 99 Deveselu și NSF Deveselu.

Ceremonia s-a încheiat cu constituirea plutonului de defilare și defilarea gărzii de onoare și a autospecialelor din dotarea ISU Olt. La finalul evenimentului, cei prezenţi au putut să vadă un exerciţiu demonstrativ, pompierii simulând intervenţia echipajului de descarcerare la un accident cu două vehicule implicate.

În acest an, la data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt aniversează 170 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor - lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română.

Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.


Comentarii

Redacţia

2018-09-13 13:42:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...