Sănătate

2021-11-16, 13:07:38

FOTO. Caravana vaccinării a ajuns la Slatina. Informaţii despre importanţa luptei anti-COVID, direct de la specialişti

Caravana vaccinării #OAMENICAMINE a ajuns, marţi, în Parcul Tineretului din Slatina.


La evenimentul dedicat educației despre sănătatea publică, în context pandemic, au participat prefectul Florin Homorean, Gigi Vîlceleanu, viceprimarul Slatina, dr. Mihai Ungureanu, preşedinteşe Asociației Medicilor de Familie Olt, Marilena Madan, medic epidemiolog, dr. Cătălina Buzărnescu, medicina de Familie.

 „Această activitate se conjugă eforturilor pe care noi, la nivel judeţean, le-am depus şi le depunem pentru a conştientiza şi pentru a determina cetăţenii din judeţul nostru să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV2. Ca acoperire vaccinală, suntem pe media naţională. Trebuie să facem cu toţii mai mult pentru a convinge acea parte a populaţiei care nu înţelege şi nu conştientizează riscurile acestui virus şi beneficiile pe care vaccinarea le aduce pentru sănătatea noastră”,
a declarat prefectul Florin Homorean.

El a vorbit şi despre propria experienţă, atunci când a trecut prin boală.

„Am trecut prin această boală. Am fost infectat într-o perioadă în care nu era vaccinul. Am fost în spital, am suferit cum suferă şi cetăţenii care astăzi se află în spitalele din judeţul nostru. Este o boală perfidă, te atacă atunci când te aştepţi mai puţin. Dacă atunci era disponibil vaccinul, m-aş fi vaccinat de atunci. M-am vaccinat ulterior cu ambele doze. De aceea, e important ca medicii să vină cu cât mai multe date tehnice, nu doar experienţe personale, pentru a-i convinge pe cetăţeni cu privire la beneficiile vaccinării”, a mai spus Homorean.

#OAMENICAMINE a luat startul de la București în 11 noiembrie, de la Universitatea Națională de Aparare ”Carol I”. La sfârșitul săptămânii acestei a fost prezentă în județul Dolj, la Craiova, și în Frățila. După Slatina, aceasta va fi prezentă în județul Argeș.

„Consider că oamenii sunt bine informaţi cu privire la vaccinare, în oraşul nostru, dar întotdeauna este loc de mai bine. Această caravană care se derulează şi în Slatina este bine venit. Aduce oameni de calitate, profesionişti din domeniul sănătăţii, care pot să vină şi să răspundă întrebărilor oamenilor. Sperăm ca evenimentul să fie un succes, pe parcursul celor două zile”, a declarat viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu.

Orice persoană care are nelămuriri, întrebări despre vaccinare și dorește să se informeze, este invitată să ia parte la Caravana vaccinării, #OAMENICAMINE, care vine special în Slatina (16, noiembrie, Parcul Tineretului, de la 9:00 la 17:00). Publicul va putea astfel interacționa cu reprezentanți ai lumii medicale, profesioniști, medici din comunitatea locală.

La deschiderea caravanei, în afară de oficialităţi şi invitaţi, nu a fost prezent niciun slătinean, deşi evenimentul a fost intens mediatizat.Comentarii

Redacţia

2021-11-16 13:07:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...