Eveniment

2014-06-04, 13:10:12

FOTO. Bărbat din Ipoteşti, împuşcat de poliţişti

Un bărbat de 31 de ani, din comuna Ipoteşti, a fost împuşcat de oamenii legii, miercuri după-amiază, după ce s-a opus arestării. Potrivit poliţiştilor, pe numele bărbatului exista un mandat de arestare preventivă pentru tâlhărie.

Totul s-a întâmplat, miercuri după-amiază, în comuna Ipoteşti, când poliţiştii au mers la locuinţa bărbatului să-l aresteze. Bărbatul s-a opus şi, mai mult, el l-a muşcat pe unul dintre oamenii legii, după care a fugit. După ce l-au somat, poliţiştii au folosit armamentul din dotare şi bărbatul a fost rănit în zona coapselor.

 

„Poliţiştii s-au dus la Ipoteşti, la locuinţa bărbatului, pentru a pune în executare un mandat de arestare preventivă, emis pe numele lui pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. În momentul sosirii la locuinţa bărbatului, acesta a fugit, motiv pentru care unul dintre poliţişti, după somaţia legală, a efectuat două focuri de avertisment în plan vertical. Deoarece persoana urmărită nu s-a supus somaţiei, poliţistul a tras un foc de armă înspre aceasta rănind-o la picior”, a declarat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.


La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Ambulanţei Olt pentru acordarea primului ajutor, care l-a şi adus pe bărbat la UPU Slatina. Potrivit primelor investigaţii medicale, glonţul i-a intrat prin coapsa dreaptă şi s-a oprit în cea stângă, iar pe traiectorie proiectilul a produs şi câteva leziuni minore la zona genitală. Bărbatul de 33 de ani a fost supus unei radiografii pentru ca medicii să depisteze locaţia glonţului.


„Este vorba despre un bărbat de 31 de ani din Ipoteşti, adus în Serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean Slatina prin Serviciul de Ambulanţă, pentru o plagă împuşcată, transfixiantă la nivelul coapsei drepte şi o plagă împuşcată la nivelul coapsei stângi. De fapt, acelaşi proiectil a trecut prin coapsa dreaptă şi s-a oprit în coapsa stângă”
, a declarat medicul Cornel Moisă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina.


Ulterior, în urma investigaţiilor medicale, doctorii slătineni vor decide dacă se impune ca bărbatul să fie transferat la o unitate spitalicească de specialitate din Capitală.

 

„S-a procedat la o evaluare iniţială, un examen chirurgical şi se opinează pentru un transfer într-un serviciu de chirurgie vasculară, dată fiind suspiciunea de interesare vasculară la nivelul traiectului acestei plăgi. Trebuie făcute radiografii. Se procedează la stabilizarea pacientului, însă starea lui este stabilă şi urmează explorările imagistice care să clarifice poziţia finală a proiectilului”, a mai spus doctorul Moisă.

Anchetă pentru folosirea armei

După ce se va însănătoşi, bărbatul de 31 de ani va ajunge tot după gratii. Între timp, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt a fost demarată o anchetă administrativă pentru a se vedea dacă, într-adevăr, poliţiştii au folosit armamentul în condiţiile legii.

 

„S-a dispus de către conducerea inspectoratului o cercetare administrativă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentelor şi a legalităţii folosirii armamentului din dotare”, a mai spus comisarul şef Claudia Radu.

Comentarii

Redacţia

2014-06-04 13:10:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...