Sport

2022-05-11, 12:21:55

Foştii componenţi ai Craiovei Maxima vor participa, la Corabia, la ceremonia de dezvelire a bustului lui Ion Oblemenco

Primăria orașului Corabia, organizează vineri, 13 Mai, la ora 12.30, în parcul Carol I, festivitatea prilejuită de dezvelirea bustului celebrului fotbalist Ion Oblemenco.  La eveniment vor participa foşti componenţi ai Craiova Maxima.

Marcel Popescu - manager general Universitatea Craiova, Sorin Cârțu - președinte CS Universitatea Craiova, Teo Țarălungă, fost coleg și unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ion Oblemenco, foști componenți ai Craiovei Maxima precum și oficialități locale și județene, vor participa, vineri, 13 mai, la ceremonia de develire a bustului celebrului fotbalist Ion Oblemenco, anunţă Primăria Corabia.  

Ion Oblemenco s-a născut în orașul Corabia în data de 13 Mai 1945 şi a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști români, supranumit Tunarul din Bănie. A jucat 285 de jocuri în divizia A, înscriind 170 de goluri și câștigând în total 4 titluri de golgheter al României.  Pentru Universitatea Craiova a jucat în perioada 1966 - 1977.  În 1982 duce Știința, ca antrenor, în premieră pentru echipele de club din România, în sferturile Cupei Campionilor Europeni.  A decedat în data de 1 Septembrie 1996, la vârsta de 51 de ani.

Din anul 2002 Ion Oblemenco este cetățean de onoare al orașului Corabia. 

Bustul lui Ion Oblemenco, operă a sculptorului corăbian Emilian Nuțu, este amplasat în parcul Carol I , în vecinătatea sălii de sport Lulu Stănescu și a complexului sportiv San Siro. 

 

 

Comentarii

Redacţia

2022-05-11 12:21:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...