Administraţie

2019-11-28, 15:20:44

Fonduri europene pentru modernizarea sistemului de transport public din Slatina

Sistemul de transport public din Slatina va fi modernizat în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste trei milioane lei.

Contractul de finanţare pentru „Proiect integrat de modernizare a sistemului de transport public”  a fost semnat de primarul Emil Moţ.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 3,094,630.28 lei.

Din această valoare, 2,968,313.56 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 126,316.72 lei din bugetul local (contribuție proprie de 60,577.83 lei și 65,738.89 lei cheltuieli neeligibile).

Primarul Emil Moţ a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că prin acest proiect se vor realiza două componente.

Va fi realizat un dispecerat pentru transportul public local care să integreze funcții precum monitorizarea parcului de vehicule, planificarea serviciilor de transport public, managementul acestuia și controlul vehiculelor de transport public, asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele de transport public electrice

Astfel, se va putea monitoriza starea vehiculului de transport public – capacitatea de a colecta date de la senzori și alte funcționalități de la bordul vehiculelor (parametrii vehiculelor, nr de calatori la bordul vehiculului, alarme de la vehicule transport public, notificări legate de activități ale pasagerilor și notificări de la incidente transmise de pasagerii de la bordul vehiculelor transport public). Totodată, va fi posibilă estimarea timpilor de călătorie, sosire în stație şi transmiterea informațiilor privind timpii estimați către pasagerii din autobuz.

Sistemul va permite planificarea serviciilor de transport public, monitorizarea infrastructurii și vehiculelor de transport public – stații și vehicule de transport public, dar şi coordonarea activităților de întreținere a componentelor sistemului de transport public.

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi achiziţionate stații de încărcare rapidă autobuze electrice. Acestea vor fi amplasate în următoarele puncte: stația Clocociov, pe str. Mănăstirii, la capătul liniei 5, pe str. Primăverii, la LPS, pe traseul liniei 3 şi pe str. Ec. Teodoroiu, aproape de Piața Steaua.

Comentarii

Redacţia

2019-11-28 15:20:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...