Actualitate

2020-01-15, 09:50:19

Focar de pestă porcină pe Fondul de Vânătoare de la Spineni. 40 de mistreţi vor fi omorâţi

Un mistreţ vânat pe Fondul 3 Spineni a fost descoperit cu pestă porcină africană. Autorităţile au luat măsuri, urmând ca 40 de mistreţi să fie ucişi prevenit.

Întrunite în cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor Olt de la nivelul Prefecturii Olt, autorităţile au luat o serie de măsuri, în încercarea de a stopa răspândirea virsului. 

„Planul de măsuri pentru controlul pestei porcine africane în Fondul de vânătoare 3 Spineni va fi transmis către gestionarul fondului de vânătoare, precum şi la unitatea locală de sprijin de la nivelul unităţii administrativ-teritoriale. Astfel, s-au impus măsuri restrictive care afectează localităţile Spineni, Făgeţelu, Bărăşti, Leleasca şi s-a dispus vânarea, în termen de 60 zile, a efectivului de circa 40 mistreţi din Fondul de Vânătoare 3 Spineni”,
se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

De la declararea pentru prima dată a unui focar de pestă porcină africană în judeţ, adică în 2018, în Olt au fost înregistrate 135 de focare, din care 71 de focare au fost stinse. Pentru combaterea bolii au fost ucise peste 4.000 de capete de suine în gospodăriile populației, la care se adaugă peste 3.700 dintr-o exploataţie comercială.

Comentarii

Redacţia

2020-01-15 09:50:19

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...