Agricultură

2019-11-07, 13:50:16

Florin Ciobanu, replică pentru ministrul Agriculturii: „A declarat că nu avem nevoie de gostaturi. Proiectul Casa de Comerţ Unirea a fost gândit pentru micii fermieri”

Noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, nu pare să susţină proiectul Casa de Comerţ Unirea. Acesta a declarat în conferinţa de presă, de miercuri, de la Ministerul Agriculturii că „vremea gostaturilor a trecut”. Preşedintele Asociaţie „Tinerilor Fermieri” Olt, Florin Ciobanu, a precizat că se aştepta la un asemnea deznodământ.

Acesta spune că proiectul a fost gândit în special pentru micii fermieri, iar închiderea Casei de Comerţ Unirea ar lovi tocmai în acest segment, care se impune cu greu pe piaţă.

„Ne aşteptam la un asemenea deznodământ, ştiam că nu va susţine proiectele care au mers şi au avut succes. Am văzut şi eu conferinţa domnului ministru, ştiu că a declarat că nu avem nevoie de gostaturi. Proiectul Casa de Comerţ Unirea a fost gândit pentru micii fermieri. Pentru că noi ştim că trebuie să ne organizăm în cooperative, să intrăm în supermarketuri, dar până atunci aveam această variantă. Nu mi se pare normal să se renunţe la acest proiect fără să se consulte şi cu producătorii, cu legumicultorii, cu crescătorii de animale. Era un proiect la început, care a fost bugetat în septembrie. Noi nu vom accepta închiderea Casei Unirea sau suspendarea unor programe, pentru că unii fermieri au luat credite ca să-şi dezvolte ferma şi au nevoie de sprijin. Toată lumea ne întreabă ce o să se întâmple…”,
a spus Florin Ciobanu. 

Comentarii

Redacţia

2019-11-07 13:50:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...