Agricultură

2019-11-15, 14:44:30

Florin Ciobanu: „Agricultura are nevoie de programe de sprijin ca să contracareze decalajul creat între fermele din România și cele din Occident”

Legumicultorii olteni se tem în continuare că actualul Executiv va renunţa la Programul Tomata, prin care fermierii primeau câte 3.000 de euro dacă reuşeau să facă dovada comercializării a două tone de roşii.

Preşedintele Tinerilor Fermieri Olt, Florin Ciobanu, spune că legumicultorii au nevoie de acest ajutor de minimis pentru a putea recupera decalajul faţă de fermele din Occident.

„Sperăm să nu se întâmple una ca asta și zvonurile să nu se confirme. Agricultura are nevoie în această perioadă de programe de sprijin ca să contracareze decalajul creat între fermele din România și cele din Occident. Actualul ministru transmite verbal mesaje că nu se vor modifica programele actuale ale legumicutorilor, dar în Programul de guvernare al actualului Executiv se precizează foarte clar, la pagina 38, punctul 3 Modificarea Programului de creștere a tomatelor în spații protejate, cu o schemă de minimis prin care vor subvenționa zece la sută din valoarea facturii tuturor legumelor livrate spre comercializare. Una scrii în programul de guvernare care a fost depus în Parlamentul României și alta spui în campania electorală”, a scris Florin Ciobanu pe pagina de socializare.

Comentarii

Redacţia

2019-11-15 14:44:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...