Învăţământ

2017-10-19, 15:39:17

FOTO&VIDEO. Flash-mob antitrafic de persoane, la Liceul Tehnologic Izvoarele

Aproximativ 100 elevi de la clasele VIII-XII de la Liceul Tehnologic Izvoarele şi de la Şcolile Alimăneşti, Vâlcele şi Mărunţei au participat, miercuri, la un flash-mob, scandând lozinci împotriva traficului de persoane pe străzile principale din cele trei localităţi şi împărţind materiale informative trecătorilor.

Elevii din Izvoarele, Vâlcele şi Mărunţei au marcat, miercuri, Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane.

Liceul Tehnologic Izvoarele a dedicat acestei zile o serie de activităţi în vederea conştientizării elevilor din clasele VIII-XII.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate diferite aspecte ale traficului de persoane (modalitatea de racolare, modalităţi de transport, efecte asupra victimelor, pedepse prevăzute pentru traficanţi, etc.), precum şi un film tematic, cu scopul de a preveni victimizarea, prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi tinerii, în special traficul de persoane, datorită necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente. Poliţiştii au fost reprezentaţi de agentul şef adjunct Ramona Nicu, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Olt.

Totodată, la acţiunea iniţiată de Liceul Tehnologic Izvoarele în colaborare cu Şcoala Gimnazială Vâlcele, în acest an au luat parte, pentru prima dată, şi elevi ai Şcolii Gimnaziale Mărunţei.

„Ne dorim ca această acţiune să capete amploare cu fiecare an care trece, să cooptăm cât mai multe şcoli într-o activitate ce sperăm să devină zonală”, a declarat consilierul educativ al Liceului Tehnologic Izvoarele, Mihaela Dinu.

Ca şi anul trecut, acţiunea s-a încheiat cu un flash-mob desfăşurat în faţa primăriilor din comunele Izvoarele si Vâlcele. Aproximativ 100 elevi de la clasele VIII-XII de la Liceul Tehnologic Izvoarele şi de la Şcolile Alimăneşti, Vâlcele şi Mărunţei au participat, miercuri, la un flash-mob, scandând lozinci împotriva traficului de persoane pe străzile principale din cele trei localităţi şi împărţind materiale informative trecătorilor.

Caravana celor trei şcoli implicate urmează să se deplaseze vineri, 20 octombrie, la Şcoala Gimnazială din comuna Mărunţei.


Comentarii

Redacţia

2017-10-19 15:39:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...