Actualitate

2019-03-13, 14:19:20

Firma care administrează fostul depozit de deşeuri al SMR Balş, amendată şi în 2019. Garda de Mediu: „S-a propus APM Olt emiterea decizie de suspendare a acordului de mediu”

Firma care administrează depozitul de deşeuri industriale nepericuloase al fostului SMR Balş a fost din nou amendată, la începutul anului, după ce fusese sancţionată anterior atât în 2017, cât şi în 2019.

Comisarul Gărzii de Mediu Olt, Mihai Chivu, a explicat, miercuri, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la Prefectură, că firmei i-a fost suspendat acordul de mediu pentru următoarele şase luni.


„Depozitul neconform aparține SC Vespa Investments & Consulting SRL Ștefănești, fostul SMR. Pentru încălcarea prevederilor legale, în anul 2017, au fost aplicate două sancțiuni în valoare de 90.000 lei, în 2018 a fost aplicată o sancțiune de 40.000 lei și notificare de suspendare a acordului de mediu a fost trimisă către APM: În 2019 au fost verificate măsurile stabilite prin actul de control și s-a constatat că societatea nu a respectat aceste măsuri. A fost aplicată sancțiune de 50.000 lei și s-a propus APM Olt emiterea decizie de suspendare a acordului de mediu. Acum suntem în perioada suspendării, care durează aproximativ şase luni”, a declarat Chivu.

Depozitul de la Balş şi un alt depozit de la Slatina se numără printre cele 68 de gropi de gunoi neconforme din România pentru care ţării noastre i-a fost deschisă procedura de infringement. Depozitul de la Slatina a fost închis, la sfârşitul anului trecut.

„Momentan, Curtea Europeană de Justiție a soluționat dosarul spunând că suntem în culpă, dar nu s-a aplicat sancțiunea. Ne- am asumat niște răspunderi în fața Uniunii Europene și trebuie să le ducem la îndeplinire”, a mai spus Mihai Chivu.

Comentarii

Redacţia

2019-03-13 14:19:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...