Actualitate

2019-06-18, 12:03:33

Festivalul Internaţional de Folclor „Căluşul Românescu”, trei zile la Caracal. Confruntarea bărbăţiei şi a virtuozităţii, în ediţia jubiliară

Festivalul Internaţional de Folclor „Căluşul Românesc” va avea loc în perioada 21-23 iunie, la Caracal. Este cea de a 50-a ediţie a acestui festival, deschiderea urmând a avea loc vineri, cu parada portului popular.

Reprezentanţii Primăriei Caracal anunţă un spectacol de zile mari.

„În perioada 21-23 iunie 2019, Caracal capătă rangul de «Capitală a Călușului Românesc». Timp de trei zile are loc marea confruntare a bărbăției și a virtuozității generate de un joc bătrân, dar veșnic tânăr - «Călușul românesc» înfrățit cu «Călușerul transilvan» și «Căiuții Moldovei». Ajuns la ediție jubiliară, Festivalul marchează evoluția culturii tradiționale transmisă printr-un spectacol popular autentic. Puterile ascunse și strașnic păzite ale cetei care este alcătuită ezoteric se dezvăluie în cele câteva zile ale desfășurării îndătinate a obiceiului, în preajma sărbătorii Rusaliilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Caracal.

Ediţia din acest an va fi deschisă cu parada portului popular, ce va avea loc în Piaţa agro-alimentară, pe Platoul Administrativ, de la ora 18.30. Vor fi apoi demonstraţii de virtuozitate şi spectacol căluşăresc, seara încheindu-se cu Spectacolul Ansamblului „Maria Tănase” Craiova. Mai multe spectacole sunt organizate şi sâmbătă la Teatrul de vară din oraş de la ora 19.00, seara încheindu-se cu spectacolul susţinut de Folk Dance Group „Hop-Trop” Provadia.

Ediţia din acest an se va încheia, duminică, cu spectacolul îndrăgitului interpret Aurel Tămaş.

Comentarii

Redacţia

2019-06-18 12:03:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...