Agricultură

2019-10-25, 11:34:47

Fermierii vor putea creşte în gospodării cel mult cinci porci. Proiectul care stabileşte dimensiunea exploataţiilor de suine, în dezbatere publică

Proiectul de act normativ privind stabilirea dimensionării tipurilor de exploatații de suine se află în procedura de dezbatere publică. Astfel, oltenii vor putea creşte în gospodării cinci porci.

Ministerul Agriculturii a publicat proiectul de act normativ prin care sunt stabilite tipurile de exploataţii de suine de pe teritorul ţării. Cei interesaţi pot  transmite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la acest ordin.

Astfel, într-o fermă de subzistenţă pot fi crescuţi cel mult cinci porci, cu greutatea de minimum 30 de kilograme. Vorbim de o exploataţie non-comercială de suine, pentru consum familial, înregistrată în Sistemul naţional de identificare şi înregistrarea animalelor, care îndeplineşte prevederile normelor de biosecuritate, ce poate fi deţinută de persoane fizice neînregistrate la Oficiul Registrului Comerţului.

Celelalte tipuri de exploataţii sunt: exploataţie mică de creşterea suinelor, cu un efectiv cuprins între 6-65 de capete porcine, exploataţie medie, cu un efectiv cuprins între 66-130 capete porcine, şi exploataţie mare, cu un efectiv de peste 130 capete porcine.  

Comentarii

Redacţia

2019-10-25 11:34:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...