Agricultură

2017-07-17, 16:06:41

Fermierii olteni au încasat peste patru milioane de euro din ajutorul de minimis pentru cultivarea tomatelor

1.350 de fermieri olteni au încasat subvenţia de trei mii de euro, ajutor de minimis pentru cultivarea tomatelor primăvară devreme şi toamna târziu. Aceştia au încasat peste patru milioane de euro, bani ce au ajuns deja în conturile fermierilor din judeţ. Alţi 78 de olteni îşi vor primi subvenţia în această săptămână.

Temerari, fermierii din judeţ au reuşit, în acest an, să-şi rotunjească veniturile, după ce au accesat Programul Naţional de susţinere a producţiei de tomate. Din cei 1.428 de fermieri olteni care au solicitat acest sprijin, 1.350 şi-au primit banii, în timp ce plăţile pentru ceilalţi 78 de agricultori din judeţ vor fi făcute în această săptamână.
 
Directorul Direcţiei pentru Agricultură Olt, Emil Marinescu, a precizat că peste patru milioane de euro au intra în judeţ, în urma derulării acestui Program guvernamental.

„S-au făcut plăţile pentru 1.350 de fermieri olteni şi urmează să mai intre la plată 78. În total, în judeţ vor intra 4.284.000 euro, bani pe care fermierii olteni trebuie să-i folosească pentru dezvoltare”,
a spus Marinescu.

11 fermieri din judeţ nu au reuşit să producă întreaga cantitate de roşii în prima parte a anului, adică două tone, şi vor completa în toamnă. Aproximativ trei sute de agricultori olteni doresc să acceseze acest Program în toamnă, iar fermierii olteni se pot înscrie în continuare la Direcţia pentru Agricultură Olt. 

Comentarii

Redacţia

2017-07-17 16:06:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro