Agricultură

2020-10-13, 12:08:33

Fermierii îşi vor primi avansul pe suprafaţă începând cu data de 16 octombrie

Veşti bune pentru fermierii olteni. Toţi cei care au depus cererea unică pe suprafaţă, în acest an, vor primi banii, începând cu data de 16 octombrie. Suma virată în contul bancar va fi echivalentul a 70% din banii cuvenţi, restul plăţilor urmând a fi efectuate până la sfârşitul anului. În judeţul Olt, vor intra la plată 30.180 de fermieri.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură anunţă că  începând cu data de 16 octombrie 2020, se vor acorda plăți în avans în cadrul schemelor de plăți directe și al măsurilor de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale.

Nivelul plăților în avans va fi de până la 70% în cazul plăților directe și până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale. Plățile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2020 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Fermierii olteni primesc aproximativ o sută de euro pe hectar, în funcţie de schema pentru care s-a optat. La nivelul judeţului Olt, beneficiază de subvenţie 30.180 de fermieri. 


Comentarii

Redacţia

2020-10-13 12:08:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...