Agricultură

2019-09-10, 13:32:36

Fermierii din Olt, informaţi despre gestionarea gunoiului de grajd, în cadrul unei campanii a Ministerului Apelor şi Pădurilor

Mai mulţi fermieri şi primari din judeţele Olt şi Dolj au participat, marţi dimineaţa, la un eveniment organizat de Ministerul Apelor şi Pădurilor, în sala de şedinţe a CJ Olt din Slatina, ce vizează o infomare a crescătorilor de animale privind gestionarea gunoiului de grajd.

Întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul unei campanii prin care reprezentanţii Minsiterului Apelor vor să îi înveţe pe fermieri cum să gestioneze gunoiul provenit din creșterea animalelor.

„Întâlnirea de astăzi este organizată în cadrul unei campanii ample a Ministerului Apelor și Pădurilor, numit «Apăr apa», în cadrul proiectului «Controlul integrat al poluării cu nutrienți». Este un proiect care și-a propus să apere resursele de apă din România de poluarea din sursă agricolă, care înseamnă poluarea pe care fermierii, în cursa noastră a tuturor de a produce mai mult, o pot aduce atât solului, dar și celei mai importante resurse naturale: apa. Este un eveniment dintr-un lung șir de evenimente locale, care acoperă județele Dolj și Olt și care își propun să deschidă o platformă de dialog sincer și deschis între autoritățile locale, asociațiile de fermieri și fermieri”, a declarat Naiana Milea, director în cadrul Ministerului Apelor.

Printre cei prezenţi la eveniment s-a numărat şi vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, care le-a vorbit participanţilor despre importanţa amenajării de platforme pentru gunoiul de grajd, în special în localităţile unde există efective mari de animale.

„Așa cum știți și dumneavoastră, județele Olt și Dolj  sunt județe eminamente agricole, unde agricultura joacă un rol foarte important în ceea ce privește ridicarea nivelului de trai. Fermieri bogați înseamnă, de asemenea, comune bogate. De aceea noi trebuie să acordăm o importanță deosebită la amenajarea acestor platforme de gunoi, în special în comunele unde avem efective mari de ovine și bovine”, a spus Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt.

Întâlnirea a fost una interactivă, iar participanții au putut adresa întrebări oficialilor din minister.

Comentarii

Redacţia

2019-09-10 13:32:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...