Agricultură

2019-02-06, 16:00:20

Fermier de la Izbiceni: „Sunt convins că şi în acest an vor fi aruncate tone de roşii”

Fermierii de la Izbiceni plantează, în această perioadă, roşiile în solarii, primele tomate olteneşti urmând să ajungă în pieţe la începutul lunii mai. În lipsa unor contracte ferme, legumicultorii spun că şi în acest an vor fi aruncate cantităţi mari de roşii.

Fermierul Gelu Voinea, din Izbiceni, spune că foarte mulţi legumicultori aplică pentru Programul Tomata, cantităţi mari de roşii urmând să intre pe piaţă. Aşa s-a ajuns ca anul trecut mulţi fermieri din bazinul legumicol să arunce cantităţi foarte mari de roşii.

„Eu o să plantez roşiile spre finalul lunii, dar sunt alţi fermieri din comună care deja au plantat. Eu o să pun în jur de 16.000 de fire de roşii, prima recoltă urmând a fi gata la începutul lunii mai. Sunt convins că şi în acest an vor fi aruncate tone de roşii. Sunt mulţi din comună care, anul trecut, au aruncat roşii, tone întregi, eu am avut noroc şi am aruncat până în şapte sute de kilograme. Undeva, în iunie, se aruncă foarte mult. Se întâmplă acest lucru pentru că va exista o cantitate mare de roşii pe piaţă, fiind foare mulţi care aplică pentru programul de ajutor de minimis”, a spus Gelu Voinea, care se va axa în acest an pe tomate şi kapia.

Primele roşii ale fermierului oltean vor ajunge la Bucureşti. Un kilogram de roşii a fost vândut în primăvara anului trecut şi cu 14 lei.

Comentarii

Redacţia

2019-02-06 16:00:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...