Învăţământ

2013-12-27, 13:26:03

Felicia Man: „Elevii de la Osica de Sus nu vor sta niciodată în campusul de acolo, chiar dacă va fi finalizat”

Inspectorul şcolar general a vorbit despre perspectiva finanţării campusurilor şcolare de la Osica de Sus şi „Ion Minulescu” Slatina, investiţii demarate în urmă cu mai bine de şase ani. Dacă la liceul slătinean o parte a investiţiei a fost preluată şi finalizată de municipalitate, la Osica s-au dat bani doar pentru conservarea şantierului.

Felicia Man şi-a exprimat convingerea că toate investiţiile începute şi nefinalizate vor primi fonduri de la Ministerul Dezvoltării.

 

„Toate investiţiile în şcoli au fost preluate de Ministerul Dezvoltării Regionale. Eu sunt convinsă că toate aceste investiţii, care sunt destul de multe, nu numai campusurile şcolare, se vor finaliza”, a declarat ea.

 

Cu toate acestea, şefa învăţământului oltean a opinat că pentru investiţiile de la Osica de Sus şi „Minulescu” nu s-a ţinut cont de anumite criterii care prevedeau astfel de campusuri şcolare pentru unităţile de învăţământ profesional şi tehnic.

 

„În legătură cu campusurile şcolare, o să exprim un punct de vedere personal, nu al instituţiei. Atunci când s-au ales şcolile unde s-au construit campusurile şcolare, au fost luate alte criterii decât cele obiective. Acest proiect, aşa a fost scris, pentru liceele de învăţământ profesional şi tehnic. Ele prevedeau reabilitarea clădirii şcolii, a atelierelor şcolare, construcţie sau reabilitare de cantine, săli de sport şi ce mai era nevoie. Din păcate, atât Liceul Osica de Sus cât şi Colegiul Ion Minulescu, care au fost incluse în acest proiect şi care din păcate nu sunt finalizate, nu se încadrează în categoria liceelor tehnologice”, a spus Man.

 

Felicia Man a mai declarat că, chiar dacă investiţia de la Osica de Sus va fi finalizată, aceasta nu va fi folosită de elevii din această localitate.

 

„Elevii de la Osica de Sus nu au nevoie şi nu vor sta niciodată, chiar dacă se va finaliza această investiţie, la căminul de acolo pentru că ei sunt din localitate sau din comunele din jur. Cei mai mulţi fac naveta şi cu siguranţă că nu aveau nevoie de cantină şi de cămin la liceu”, a conchis inspectorul general.
 

Comentarii

Redacţia

2013-12-27 13:26:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro