Actualitate

2020-01-08, 14:24:25

Fără drumuri inutile şi cozi la ghişee. Oltenii pot obţine online planul cadastral

ANCPI continuă politica de informatizare a întregului sistem. Tot mai multe documente pot fi solicitate online, iar oamenii nu mai sunt puşi pe drumuri. După extrasul de carte funciară şi extrasul de plan cadastral poate fi obţinut online.

Extrasul de plan cadastral costă 15 lei şi este eliberat pe loc.

„Aplicaţia se va actualiza, se poate obţine extrasul de plan cadastral şi la OCPI Olt. Extrasul de plan cadastral pentru informare poate fi furnizat online, în aceleași condiții cu extrasul de carte funciară, în cazul în care imobilul pentru care se solicită documentul are geometrie în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Documentul poate fi primit pe loc şi costă 15 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al OCPI Olt, Dorina Mihăilescu.

Cererea online pentru extrasul pentru informare poate fi plasată la orice oră, iar plata se face cu ajutorul cardului.

O altă modificare a Ordinul nr 16/2019 este eliminarea tarifului de 60 de lei, care trebuia achitat în cazul redepunerii cererilor respinse. Potrivit noilor prevederi, tariful de 60 de lei va fi plătit doar în cazul cererilor redepuse după expirarea termenului de 30 de zile calendaristice de la comunicarea respingerii acestora. În cazul cererilor depuse în termen de 30 de zile calendaristice de la comunicarea respingerii acestora nu se achită niciun tarif suplimentar. În cazul cererilor tarifate incomplet, diferența de tarif se poate achita prin redepunerea cererii conform mențiunilor din încheierea de respingere.

Totodată, au fost simplificate procedurile de tarifare a cererilor specifice, prin înlocuirea documentului distinct de încasare a tarifului cu un document de plată unic pentru cererile care au ca obiect imobile situate în raza teritorială a unui singur OCPI. Comentarii

Redacţia

2020-01-08 14:24:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...