Eveniment

2020-01-23, 14:46:26

Familia Alexandrei Măceşanu cere strămutarea procesului de la Tribunalul Olt

Avocatul părinților Alexandrei Măceşanu a depus, joi, o cerere pentru strămutarea procesului de la Tribunalul Olt.

Mai multe excepții la dosar, dar și o cerere de strămutare a dosarului Caracal a fist depusă de avocatul familiei Alexandrei. Familia Măceşanu nu își dorește ca acest dosar să se judece la Tribunalul Olt, susţinând că Gheorghe Dincă a avut în ultimii ani legături strânse cu oamenii influenți din județul Olt, cum ar fi polițiști, judecători, procurori.

Părinții fetei, dar și unchiul acesteia, Alexandru Măceșanu, spun că dețin probe concrete care să dovedească acest lucru, iar din acest motiv cer strămutarea dosarului.

Avocatul familiei a declarat că se îndoieşte de imparţialitatea magistraţilor de la Tribunalul Olt.

„Avem suspiciuni rezonabile cu privire la imparţialitatea judecătorilor. Am sesizat nelegalitatea actului de sesizare instanţei de judecată şi trimiterea cauzei în vederea completării acestui dosar la organele de urmărire penală", a declarat avocatul familiei Măceşanu, citat de România Tv.

La rândul său, mama Alexandrei Măceşanu şi-a reafirmat convingerea că fata trăieşte.

„În mare parte am citit rechizitoriul procurorilor DIICOT, mi-am dat seama prin declaraţiile lui Dincă prin ce a trecut copilul meu. Noi aşteptăm să se facă dreptate. Nu mai avem încredere în nimeni. Am fost interceptaţi pe durata urmăririi penale. Am spus dintotdeauna şi susţin cu tărie că Alexandra este dusă peste hotare, este traficată”, a afirmat femeia.

Mai întâi se va judeca această cerere de strămutare, iar mai apoi excepțiile.

Dosarul „Caracal” a fost trimis în judecată şi se află în procedura cameră preliminară. Urmează o perioadă de 35 de zile, o perioadă în care familiile victimele pot să depună mai multe cereri și excepții, apoi judecătorul decide dacă trimite dosarul spre judecată, sau în cazul în care consideră că este incomplet, poate chiar să ceară să fie trimis din nou la DIICOT.

Comentarii

Redacţia

2020-01-23 14:46:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...