Naţional

2020-01-21, 18:50:28

Explicațiile Ryanair despre incidentul cu aeronava la bordul căreia a apărut fum imediat după decolare

A fost panică, marți dimineață, la bordul unei aeronave Ryanair care decolase de pe Otopeni cu destinația Londra. Cabina s-a umplut de abur și fum înecăios, după ce avionul se desprinsese de sol și era deja în aer, ceea ce i-a speriat foarte tare pe pasageri, cu atât mai mult cu cât timp de aproximativ 40 de minute aeronava s-a învârtit deasupra Bucureștiului, pentru a mai pierde din combustibil.

În cele din urmă, a revenit în siguranță la sol, cu toți pasagerii teferi.

După câteva ore bune, compania Ryanair a vorbit despre ce s-a întâmplat într-un comunicat în care le cere „scuze sincere” clienților și avansează o ipoteză preliminară pentru incident: fluidul de degivrare a intrat în sistemul de climatizare al aeronavei.

Comunicatul Ryanair:Acest zbor din București către Londra Stansted (21 ianuarie) a fost întârziat din cauza unei probleme tehnice minore la aeronavă. Pentru a minimiza întârzierea, clienții s-au îmbarcat într-o aeronavă înlocuitoare căreia i s-a efectuat un tratament de degivrare înainte de a decola către Londra. La scrut timp după decolare, ca măsură de precauție, aeronava a revenit pe Aeroportul Interaațional Henri Coandă, după ce membrii echipajului au raportat un fum neidentificat în cabină (despre care noi credem că a fost cauzat de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare). Membrii echipajului au notificat controlorii de trafic aerian, iar aeronava a aterizat în condiții normale la București și, în prezent, este inspectată de tehnicienii Ryanair. Pasagerii au primit vouchere pentru gustări și băuturi răcoritoare și urmează să se îmbarce într-o aeronavă înlocuitoare care va decola către Londra Stansted mai târziu în cursul zilei de astăzi. Ryanair le prezintă scuze sincere clienților afectați de această întărziere”.

Sursa: digi24.ro


Comentarii

Redacţia

2020-01-21 18:50:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...