Administraţie

2019-07-17, 14:43:30

Expertizele pentru primele lifturi din Slatina înlocuite de primărie, finalizate până la sfârşitul lunii

Municipalitatea aşteaptă expertizele tehnică şi financiar-contabilă pentru primele 65 de lifturi din Slatina care vor fi reabilitate, în acest an.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că primăria va lansa licitaţia, după ce va finaliza toată procedura birocratică.

„Până la finalul lunii iulie vor ajunge expertizele tehnică și financiar-contabilă. După aceea, vom supune aprobării consiliului local un proiect pentru introducerea în programul de investiții a înlocuirii acestor lifturi, iar ulterior vom scoate la licitatie execuția lucrărilor”, a declarat Moţ.

În primul lot, municipalitatea a cuprins 65 de lifturi, toate în blocuri deja reabilitate termic. Ulterior, pe măsură ce şi restul imobilelor vor fi reabilitate, se vor desfăşura şi lucrări de înlocuire a lifturilor. Solicitările pot fi depuse, în continuare, la sediul Direcţiei Adminitrarea Patrimoniului Slatina.

Până în prezent, municipalitatea a fost împiedicată de legislaţie ca să intervină în privinţa lifturilor din blocurile de locuit. Modificările făcute la Ordonanţa 18 îi permite administraţiei locale să pună la punct un program similar cu cel privind anveloparea termică a imobilelor.

Aproximativ 10 milioane de lei este valoarea investiţiei pentru înlocuirea tuturor celor 90 de ascensoare din municipiu. Primăria va acoperi în integralitate aceste cheltuieli cu fonduri de la bugetul local.

Comentarii

Redacţia

2019-07-17 14:43:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...