Sănătate

2019-01-30, 11:09:11

Epidemie de gripă, la nivel naţional. ISJ Olt: „Nu închidem şcolile”

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă la nivel naţional. Specialiştii olteni spun că populaţia nu trebuie să intre în panică, ci doar să pună în aplicare măsurile stabilite de autorităţi la începutul anului pentru limitarea infecţiilor.

Pentru că numărul deceselor din cauza gripei a urcat la 54, iar raportările din judeţe arată o creştere constantă în ultimele trei săptămâni, ministerul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, astăzi, epidemia de gripă.

ISJ Olt anunţă că nu vor fi închise şcolile, măsurile vor fi aceleaşi ca înainte de constatarea epidemiei de gripă, adică acolo unde absenteismul depăşeşete 20% din numărul elevilor, se suspendă cursurile.

„Nu se impune luarea măsurii suspendării cursurilor în niciuna dintre unităţile de învăţământ din judeţ. Nu avem nici cazuri unde mai mulţi elevi dintr-o clasă să fie afectaţi de virusul gripal. Măsurile de limitare a răspândirii gripei sau infecţiilor respiratorii rămân aceleaşi ca şi până acum”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Florica Grecu.

Epidemiologul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Cătălin Pătru, a precizat că oamenii nu trebuie să se panicheze, ci doar să respecte măsurile stabilite de autorităţi.

„Aşteptăm să vedem ce primim de la DSP Olt. Pentru noi, la nivelul unităţii medicale, nu sunt noutăţi, pentru că noi am luat măsuri dinainte. Sunt aceleaşi măsuri şi acum când a fost declarată epidemia de gripă. Trebuie să asigurăm materiale dezinfectante, materiale de unică folosinţă: mănuşi, măşti, halate, avem toate acestea. Va fi epidemie atâtat timp cât numărul cazurilor înregistrate rămâne ridicat, iar când vom avea trei săptămâni succesive cu scăderi de 20 de procente faţă de săptămâna precedentă se va ieşi din epidemie. Oamenii nu trebuie să se panicheze, ci doar să respecte măsurile. Noi comunicăm zi de zi cazurile care apar”, a spus Cătălin Pătru.

88 de pacienţi s-au prezentat marţi cu infecţii respiratorii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

La nivelul Spitalului Slatina a fost interzis accesul persoanelor din afara unităţii medicale în secţiile Anestezie Terapie Intensivă, Neonatologie, Pediatrie, Secţiile chirurgicale şi Boli Infecţioase. Totodată, a fost limitat accesul şi în celelalte secţii ale SJU Slatina, vizitele fiind stabilite clar în intervalul orar 15.00-20.00. Un pacient nu poate avea mai mulţi vizitatori în acelaşi timp, iar cel care pătrunde pe secţie trebuie să stea cel mult zece minute şi să aibă echipament de protecţie: halat, mască pentru protecţie facială.

Reprezentanţii unităţii medicale au instalat, la intrarea în secţii, dispozitive cu antiseptic, toate persoanele care intră şi ies din secţia respectivă având obligaţia dezinfectării mâinilor.

Pentru pacienţii internaţi în Secţia de Boli Infecţioase consultaţiile interdisciplinare, în această perioadă, se vor realiza la nivelul secţiei cu respectarea precauţiilor standard privind purtarea echipamentului de protecţie şi întreţinerea igienei mâinilor înainte şi după consultul fiecărui pacient.Comentarii

Redacţia

2019-01-30 11:09:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...