Administraţie

2018-10-06, 13:09:57

Emil Moţ: „Referendumul pentru familie este fundamental”

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a votat sâmbătă dimineaţa, la Şcoala „Constantin Brâncoveanu”, alături de soţia sa.

Edilul a vorbit despre cele două referendumuri organizate în judeţul Olt, subliniind importanţa pentru societate a familiei constituite din femeie şi bărbat.

„Sunt cu soția lângă mine, mai am și doi copii frumoși acasă. Frumoși pentru că sunt ai mei. Și aș vrea ca și copiii mei la rândul lor să aibă copii. Sunt două referendumuri importante, pentru că de luni vom ști cum se va numi județul nostru, Olt sau Olt-Romanați. Iar celălalt referendum este fundamental. Familia este temelia oricărei societăți, iar din punctul meu de vedere familia este constituită dintre un bărbat și o femeie”, a declarat Moţ.

Oltenii sunt chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Pentru ca această schimbare de denumire să se producă, la vot trebuie să se prezinte 30% dintre oltenii aflaţi în listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „da”.

Totodată, oltenii sunt chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” cu privire la redefinirea termenului de familie din Constituţia României.

369.349 sunt aşteptaţi să se prezinte la vot în cele 379 de secţii de votare de pe raza judeţului.

Comentarii

Redacţia

2018-10-06 13:09:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...