Administraţie

2017-03-19, 13:05:18

Emil Moţ: „Proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuit vor continua”

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat vineri, după şedinţa extraordinară a consiliului local, că în acest an vor începe proiecte noi de reabilitare termică a unor blocuri de locuit din municipiu.

Moţ a afirmat că în proiecţia bugetară pe anul 2017, municipalitatea a prevăzut fonduri pentru reabilitarea termică.

„După ce trecem bugetul, am prevăzut fonduri, iar proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuit vor continua. Din 2016, venim cu un deficit de 37 de milioane de lei pe care trebuie să-i asigurăm pentru continuarea anvelopării blocurilor. Anul trecut, am făcut cele 103 blocuri, nu s-au plătit toţi banii şi anul acesta vom veni cu această diferenţă”, a declarat primarul.

El a adăugat că în acest an vor începe şi proiecte noi.

„Pentru reabilitare, avem 11 blocuri noi. Mai avem 21 de blocuri, care erau prevăzute în cererile II, V şi VII. După ce avem bugetul, dăm drumul la procedura de licitaţie”,
a mai declarat Emil Moţ.

În urmă cu un an, consilierii locali slătineni au adoptat un proiect de hotărâre care vizează susţinerea din bugetul local a proiectelor de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din municipiu, care ar fi trebuit făcute cu fonduri europene.

Este vorba de slătinenii care locuiesc în 103 blocuri din municipiu, cuprinse în nouă cereri de reabilitare termică cu fonduri europene. Aceste proiecte nu s-au mai realizat din finanţarea structurală din cauza unor serii de contestaţii ale constructorilor, dispută care a durat mai mult decât termenul limită impus de Comisia Europeană pentru decontarea cheltuielilor.
 

 

 

Comentarii

Redacţia

2017-03-19 13:05:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro