Administraţie

2020-07-20, 10:29:15

Emil Moţ: „PNL se opune dezvoltării orașului nostru”

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a lansat un mesaj prin care critică demersul Guvernului PNL de a contesta la Curtea Constituţională Proiectul de lege care permitea construirea centurii mediene a municipiului.

Proiectul de lege prin care o parte din terenul Hergheliei Slatina, pe unde va trece Centura mediană a oraşului, intră în administrarea primăriei a fost votat atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat şi urma să meargă la promulgare, la Preşedinţie. Numai că Guvernul României a ales să pună beţe în roate dezvoltării Slatinei şi l-a contestat la Curtea Constituţională.

Contestaţia a fost depusă, la începutul acestei săptămâni.

„Cu puțin timp în urmă, vă anunțam cu bucurie că proiectul de lege prin care o parte din terenul Hergheliei Slatina, mai exact cea pe unde va trece centura mediană a oraşului, intră în administrarea primăriei, a fost votat atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat şi urma să meargă la promulgare, la Preşedinţie. Joi însă, Guvernul României a ales să se opună cu vehemență dezvoltării Slatinei şi l-a contestat la Curtea Constituţională”, a explicat Emil Moţ.

Centura mediană a Slatinei leagă cele două zone industriale din oraş, drumul naţional DN 65 şi drumul judeţean DJ 546.

Valoarea proiectului este de 58.440.178 lei, sumă fără TVA. Sursa de finanţare este bugetul propriu al municipiului Slatina.

Lungimea drumului este de 5,6 kilometri. Va fi un drum cu o bandă jumătate pe sens, lat de 10 metri.

„Atunci când alături de întreaga echipă a Primăriei Municipiului Slatina depuneam toate eforturile necesare pentru confortul cetățenilor orașului nostru, unul dintre aspiranții la conducerea acestei instituții lansa promisiuni electorale și alerga după voturile slătinenilor în timp ce împiedica materializarea muncii noastre în slujba dumneavoastră, implicit evoluția Slatinei”, a mai arătat primarul.

Surse politice susţin că ar fi vorba despre o răzbunare politică, iar candidatul PNL la Primăria Slatina, Liviu Voiculescu, ar avea un interes direct să pună beţe în roate proiectului iniţiat de primarul Emil Moţ, care ar duce la dezvoltarea municipiului.

Comentarii

Redacţia

2020-07-20 10:29:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...