Interviu

2016-06-02, 17:28:11

Emil Moţ: „Avem multe de făcut pentru Slatina şi de aceea trebuie să fim o echipă. Eu, consilierii locali PSD şi fiecare cetăţean”

Candidatul PSD la Primăria Slatina, deputatul Emil Moţ, vorbeşte despre principalele sale proiecte pentru municipiu şi cetăţeni, iniţiative care vor duce la continuarea dezvoltării urbei. Multe dintre acestea au putut fi deja începute cu sprijinul actualilor consilieri locali PSD, următorul legislativ având misiunea de a le duce la capăt.

S-a terminat campania electorală. Ce ar fi trebuit să înţeleagă slătinenii din această campanie?
Că există proiecte pentru ei şi oraşul lor, proiecte care pot fi realizate dacă aleg o echipă, echipa PSD care poate să lucreze pentru continuarea dezvoltării Slatinei.

De ce este echipa PSD cea mai bună?
Noi ne-am prezentat primii programul electoral, program care cuprinde problemele slătinenilor şi soluţiile noastre pentru rezolvarea lor. Am explicat cum putem face 2.000 de locuri de muncă, cum putem moderniza blocul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cum putem extinde sistemul de supraveghere video, să introducem paza în şcoli sau să finalizăm reabilitarea termică şi amplasarea containerelor îngropate. Noi am fost în cartiere şi am rezolvat o parte din probleme pentru că aveam majoritatea în Consiliul Local şi trebuia să ne implicăm atunci, nu după alegeri.

Despre ce probleme este vorba?

În urma discuţiilor cu cetăţenii, am hotărât să acordăm gratuitate pentru transportul public pentru elevi si studenţi, am urgentat amenajarea trotuarului din zona industrială şi înfiinţarea unui Serviciu Public de Ecarisaj, care a început deja să strângă câinii de pe străzi, şi multe alte lucruri. Important este să lucrăm în echipă şi să ne pese de cetăţeni.

De ce ar trebui să aibă încredere slătinenii în promisiunile lui Emil Moţ?
Pentru că eu le-am oferit soluţii concrete. De exemplu, pe 1 iunie am mers pe strada Toamnei şi le-am prezentat celor 200 de slătineni care au fost prezenţi proiectul unei parcări subterane, pe două nivele cu 150 de locuri, 75 pe palier. I-am asigurat că vom păstra şi părculeţul care va fi refăcut.

Vi se reproşează că nu aţi făcut nimic pentru Slatina. Cum răspundeţi?

Cu cifre şi date concrete. Eu am fost unul dintre iniţiatorii modificării legii parcurilor industriale şi, astfel, Slatina a putut să înfiinţeze un astfel de parc unde se angajează acum 378 de oameni. Iar investiţiile aici vor continua. Am obţinut şi fonduri pentru centura Slatinei. Anul trecut, am făcut un amendament şi au fost prinşi în buget 200 de miliarde de lei vechi pentru studiul de fezabilitate. CNANDR nu a reuşit să îi cheltuite şi proiectul centurii nu a început. Anul acesta, împreună cu colegii parlamentari am făcut din nou un amendament prin care am solicitat cei 200 de miliarde de lei vechi pentru centură, dar nu s-au mai aprobat pentru că Guvernul Cioloş, Guvernul PNL şi al preşedintelui Iohannis, nu este interesat de soarta Slatinei. Eu şi colegii mei parlamentari au susţinut un guvern condus de Victor Ponta, care a dat peste 71 de miliarde de lei vechi pentru investiţii. Aşa am reuşit să finalizăm şi să dăm în folosinţă bazinul didactic de înot, Palatul Copiilor, care va fi inaugurat în curând, şi putem să continuăm lucrările la Sala Polivalentă. Asta înseamnă să ai un guvern competent, care sprijină dezvoltarea Slatinei.

Ce mesaj aveţi pentru echipa dumneavoastră, colegi, militanţi, simpatizanţi ai PSD?
În primul rând vreau să le mulţumesc pentru că au fost alături de mine în acest şase luni de când mi-am lansat candidatura şi până acum. Le mulţumesc pentru implicare, pentru orele şi zilele petrecute în organizaţii, vorbind cu oamenii, încercând să le rezolve problemele. Le spun că vom continua. Trebuie să câştigăm Primăria Slatina, trebuie să muncim cu toţii pentru oraşul nostru, trebuie să le arătăm slătinenilor că noi, social democraţii, vrem şi putem să continuăm modernizarea oraşului. Suntem o echipă puternică, unită, frumoasă, cu oameni care îşi iubesc cartierul, oraşul, judeţul, ţara. Noi respectăm Slatina, noi îi respectăm pe slătineni. Noi îi respectăm pe cei care se implică în viaţa comunităţii, pe cei care au un proiect, o idee pentru oraşul nostru.

Dar tinerii slătineni?
Eu sunt tânăr şi ştiu de ce au nevoie tinerii de la administraţia locală. Din păcate, ei sunt folosiţi ca temă de campanie electorală şi apoi uitaţi. Eu nu voi face asta. Le-am propus să vină cu proiecte pentru oraşul lor în cadrul dezbaterii „Slatina, F5”, îi felicit pe cei care au venit cu idei despre ce ar trebui să construim pe terenul fostei Unităţi Militare. Acolo va fi un cartier al tinerilor, cu parc, locuinţe şi zonă de shopping. Aşteptăm în continuare idei şi propuneri până nu închidem aceste proiecte. Pentru tineri şi nu numai vom amenaja şi Parcul de Distracţii Strehareţi, pe o suprafaţă de 12 hectare. O gradină zoologică, două zone de promenadă, parcare, piste pentru biciclete, insuliţe, bărcuţe, tren cu aburi, zonă de paintball, zone de tiroliană, 3-4 zone tematice pentru copii inspirate din poveşti, zone de picnic şi cazare. Plus cele 10,4 hectare de pădure. I-am sprijinit pentru construirea unui skate-park lângă Podul Olt. Acest proiect susţinut de mine a fost aprobat de echipa de consilieri locali PSD şi acum este finanţat de Primăria Slatina. Zona aceea va fi o zonă a tinerilor, care se va dezvolta enorm. Clubul Nautic şi skate parkul.

Ce urmează după 5 iunie?
Dacă slătinenii îmi vor acorda votul, atunci vom continuăm să construim Slatina, aşa cum am promis. Avem multe de făcut pentru oraşul nostru şi de aceea trebuie să fim o echipă. Eu, consilierii locali PSD şi fiecare slătinean. Pe 5 iunie, votul nostru, votul tuturor trebuie sa fie pentru Slatina.

Cine ne garantează că nu sunt doar promisiuni şi vorbe frumoase de campanie electorală?

La lansarea mea, din noiembrie, pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, atunci când îmi ţineam discursul, fiul meu m-a strigat. I-am răspuns şi l-am luat în braţe pentru că nu este nimic mai important pe lumea asta decât copiii noştri. Cu această imagine vreau să meargă slătinenii la vot, pe 5 iunie. Eu, Constantin Stelian Emil Moţ, vreau ca generaţia fiului meu să trăiască într-un oraş complet, civilizat, modern, frumos. Nu cred că este bucurie mai mare decât ca, peste ani, fiul meu să spună acest cartier, acest parc au fost făcute de tatăl meu. Copiii şi nepoţii noştri trebuie să rămână aici, acasă, la Slatina, în oraşul pe care noi l-am construit pentru ei.


 

Comentarii

Redacţia

2016-06-02 17:28:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...